Живко Коцев с подарък часовник за 50 000 лв. от контрабандист, закован е със СРС. Сам поискал да дава обяснения, за да стане защитен свидетел

Главният секретар на МВР Живко Коцев е уличен в престъпна дейност по разследването за контрабанда, което тече в момента. Според източници от ДАНС, Коцев е получил като подарък луксозен часовник „Hublot“ на стойност 50 000 лева от Стефан Димитров, един от арестуваните за контрабанда при акцията на службите вчера. Това е доказано със снимки, а дейността на Коцев е документирана и с други СРС-та. Според нашите източници той сам е поискал да даде на няколко пъти обяснения и доброволно си е предал телефона на следствените органи, за да избегне арест и да получи статут на защитен свидетел. Важна подробност е, че Живко Коцев се е явил с адвокат по време на разпитите и всичките си показания ги е направил пред него.

Според сайта „Афера“, който първи писа за случая вчера, при обиска в дома на Коцев са открити големи суми с пари и снимки от почивки с хора на известния контрабандист Николай Николов-Паскал. Нашите източници потвърдиха тази информация. „Над Коцев не е оказван никакъв натиск, той сам пожела да даде пълни показания, които го изобличават в съучастие в престъпна схема“, заявиха от разследващия екип. 

Днес премиерът в оставка Николай Денков застана твърдо зад главния секретар Живко Коцев, който оттегли оставката си, която подаде вчера,. По-късно твърда подкрепа за него заяви и Кирил Петков по бТВ.

Живко Коцев днес се самоосвети като разследван, защото призна, че срещу него се водят процесуално-следствени действия, а Денков го доосвети като каза, че поради тази причина не може да се даде повече информация по същество. Това означава, че Коцев е обект на разследване, защото процесуално-следствените действия се водят само срещу заподозрени в престъпна дейност. 

Днес Николай Денков го защити и каза, че няма да го освободи като главен секретар, както и че е помолил президента да не подписва указ за освобождаването му.

Комичен детайл се изясни около внезапното изчезване на Коцев във вчерашния ден, когато лидерите на „Промяната“ и журналистите в парламента се питаха къде е той. Оказа се, че Коцев цял ден е бил на разпит, а Денков написал писмо на ДАНС, за да го издирват.

Ето какво каза самият премиер в оставка Николай Денков на пресконференцията днес:

„Вчера и аз не знаех къде е г-н Коцев. Нямаше връзка с него, бяха взели телефона му. Имаше период, в който никой нямаше връзка с него. Затова аз изпратих писмо до председателя на ДАНС с искане да издири г-н Коцев“.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. По милион евро на седмица са си разпределяли някои хора, поставени на държавни постове. Излиза че само да се докопаш до такъв пост и реката от пари започва да тече. А народ бачка за по 1000 лева на месец и се чуди как да плати ядене, ипотека, кола, деца…. Излиза че народа е най-големият глупак и кохортата от тарикати като този на снимката са омотали държавата с пипалата си и смучат ли, смучат…..

  2. Търновци още помнят Коцев като директор на дирекцията назначен от лицето с особената глава!Та този тарикат и неговия заместник живяха няколко години във вилата на МВР в забутаното село Арбанаси с 2 апартамента и 4 спални!Всеки божи петък пристигаха семействата им и лятото караха и по месец -персонален ресторант с майстор готвач и 5-6 слуги!Рекета над диларите работеше безотказно,всичко кадърно се разбяга панически,отвреме на време изгаряше като бенгалски огън някой треторазреден дилар и пей сърце!Щом ББ СИ Е ГЛЪТНАЛ ГРАМАТИКИТЕ,когато са му показали сметките на вилата за ток вода нафта за парния котел и всички режийни за персонал може да си преставите!!!А Коцев отиде в девета глуха нооо милионерче само от престоя във Велико Търново! Иоткъде го извадиха този екземпляр и то за ГЛАВЕН СЕКРЕТАР

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.