Ван И: Китай ще подкрепя стабилното развитие на Русия под ръководството на Путин

Китай иска да засили стратегическото си сътрудничество с Русия, заяви днес китайският външен министър Ван И на среща в Пекин с руския външен министър Сергей Лавров, предаде Франс прес. „Китай ще подкрепя стабилното развитие на Русия под ръководството на Путин“, каза Ван И.

„Пекин и Москва ще продължат да засилват стратегическото си сътрудничество на световната сцена и да си оказват сериозна взаимна подкрепа. Народната подкрепа е източник на прогрес за Русия. Смятам, че под решителното ръководство на президента Путин руският народ ще има светло бъдеще“, каза още китайският външен министър.

Сергей Лавров благодари за подкрепата, изразена от Пекин за президента Владимир Путин след скорошното му преизбиране. Китайският президент „Си Дзинпин (. . .) беше сред първите, които поздравиха президента Путин и ние сме признателни на нашите китайски приятели за подкрепата“, каза Лавров на Ван И. Руският външен министър пристигна вчера на двудневно посещение в Китай, припомня АФП.

Русия и Китай ще продължат да си сътрудничат в борбата срещу тероризма, каза Сергей Лавров в Пекин, след като разговаря с китайския външен министър Ван И, предаде Ройтерс. „Благодаря на китайската страна за съболезнованията във връзка с терористичното нападение в Московска област на 22 март тази година“, заяви руският министър.

„Благодарение на нашите лидери всеобхватните и стратегически отношения на Русия с Китай достигнаха безпрецедентно ниво. Преизбирането на Владимир Путин дава допълнителни гаранции за приемственост във всеобхватното укрепване“ на тези отношения, изтъкна Сергей Лавров.

Ройтерс съобщи миналия месец, че Путин ще посети Китай през май, за да се срещне с китайския лидер Си Дзинпин, като това ще бъде първото пътуване на руския държавен глава в чужбина след преизбирането му миналия месец.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Западът започва да вие на умряло.Не успяха да смажат Бензиностанцията, избиха повече от 30 хиляди палестински деца и старци, сега Макрон организирал 100 хилядна армия да помага на Украина за опазване на Одеса.Оказва се, че новата пандемия Х, за която се говори упорито ще е резултат от американските инжексии срещу Ковид19.Където погледнеш все весело и демократично.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.