Валентин Вацев: Всички БГ Политици в момента се борят за почетното звание „главен американофил“

„В момента всички български политици се борят за почетното звание „главен американофил на републиката“. Защото разбраха че влизането им в парламента и изборния им резултат въобще не зависят от това как са гласували българските избиратели. Тези неща, както и политическата им съдба зависят само от това доколко са мили и драги на американското посолство на ул. „Козяк“. Но ще им е полезно на нашите родни политици да знаят, че Америка не стои трайно зад гърба на нито един от тях. Това е страна-хищник, която не се спира пред нищо, когато трябва да спечели на гърба на другите… а после сдъвква и изплюва онези, които довчера са й помагали в това начинание“. Това заяви в интервю за БНР международният анализатор Валентин Вацев. Според него България е „периферна капиталистическа страна със силно увреден суверенитет“.

Суверенитетът ни беше силно засегнат  през 90-та година, а през 97-ма дериктно ни го отнеха. Затова политическата ни класа днес така яростно и на всяка цена се опитва да се хареса на САЩ:

„Бойко Борисов никога няма да бъде споменат от американците по линия на закона „Магнитски“, тъй като той им подари едни милиарди за оръжие и се води клиент в оръжейната търговия на САЩ“, посочи Вацев. И уточни, че Вашингтон си имат твърдо правило: Никога и по никакъв повод не закачат хора и организации, които са били техни клиенти в търговията с оръжие. Затова и името му няма да влезе в списъка по „Магнитски“. Спомнете си колко меко се отнесоха към принца на Саудитска Арабия, за който се доказа, че е поръчал убийството на техния агент – журналиста Джамал Хашоги. Това нямаше да е така ако СА не купуваше всяка година от САЩ оръжие за няколко десетки милиарда долара, заяви Вацев.

По думите му всички проблеми на американо-руските отношения в момента са концентрирани в постсъветското пространство. То за САЩ не е ценно, а е бреме. Но им е стратегически необходимо по пътя към заветната цел – овладяването на Москва и нейните необятни природни ресурси.

„Байдън и Путин имат перпендикулярни очаквания от срещата в Женева“, коментира още анализаторът.

Според Валентин Вацев Г-7 е в упадък, защото не е съюз нито на най-силните икономики в света, тъй като в него не участват Китай, Индия и Бразилия, а на тяхно място виждаме една фалирала държава, каквато е Италия. Г-7 не е и съюз на най-силните във военно отношение страни, защото не участва Русия:

„Вчерашната конференция на Г-7 беше опит да се подготви световното обществено мнение за някакъв определен изход на разговорите между Путин и Байдън. Американците ще направят всичко възможно да провалят диалога с Русия и ще се стараят това да изглежда все едно че е по вина на Москва“.

„Днешните главни евро-атлантици зоват целокупното човечество да се обедини около тях срещу единството на Китай и Русия“, заяви анализаторът на международната политика и добави, че най-важното от срещата на Г-7 е прокламираната готовност на страните от този формат да работят за възпирането на Китай и Русия.

Вацев обясни, че Джо Байдън е успял много бързо да подпише с Борис Джонсън евро-атлантическа харта, която повтаря общия патос и структурната логика на Хартата на Чърчил и Рузвелт срещу Хитлерова Германия отпреди 80 години:

„В Хартата на Байдън и Джонсън обаче на мястото на световния враг – Хитлерова Германия – се чете съюз на Китай и Руската федерация“.

Интервюто на Петър Волгин с Валентин Вацев в предаването „12+3“ можете да чуете ТУК. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

 1. ИСКАМЕ СИ БРАТСКА РУСИЯ НАТО ЕС САЩ СОРОС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ

 2. Един от топ анализаторите на България , макар и не харесван от посредствените представители на американските НПО.
  Почитания г-н. Вацев.
  Да разширим малко темите:
  В България подготовката за смяна на господарите започва 1985 г. с издигането на определящи позиции на агенти на влияние на САЩ и дълбоката държава. Те се обградиха със себеподобни , подбрани по следните показатели : безскруполни,нахални,без чувства за родова принадлежност,послушни ,и.т.н. все показатели от този тип и изградиха мрежи за влияние и на по долни нива. Така се стигна до предаване на страната и народа на дълбоката държава. Поддържането на безметежност и апатия става,чрез образованието.
  Вече всичко е подчинено, за това най напред се минава през „Козяк“ и след това през ЦИК.
  Толкова за нас.
  В геополитиката – там нас ни няма.
  В момента САЩ и колективният запад са в тупик. От една страна бремето,което си натресоха с държавите от източна Европа все повече взема да тежи ( Русия трябва да черпи ,че и свалиха този товар).Очакваните ползи от тази страни се оказаха илюзорни(да се сърдят на агентите си за грешна информация). Нито ресурси , нито потенциал.
  От друга страна погледите им към Русия.
  Човек , периодически следва да се обръща към историята и да черпи мъдрост и да си прави изводи от нея, но явно тези хора нямат време и не искат, мислят се за по умни от предците си.
  Та за Русия , те пропуснаха моментите си. Техните агенти на влияние не можаха да изградят дълбоки мрежи поради спецификата на страната и манталитета на народа. На сегашният етап могат да захвърлят всичките си планове.
  Очакват ни интересни времена , събития и трансформации.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.