България се нуждае от държавници, които да променят системата, а не просто да свалят Борисов от властта!

България се нуждае от държавници, които да променят системата, а не от такива, които само да свалят ББ от волана на управлението.

Престъпна е онази държава, в която месечната заплата на босовете е над 300 пъти по-висока от минималната работна заплата. Босове, обградени с верни бодигардове и неверни миски!

Престъпна е онази държава, в която хора умират пред болниците, газят ги по тротоарите диваци и варвари с луксозни автомобили, а политиците се наслаждават на приватизации и концесии, живеейки божествения си живот!

Двойно по-престъпна е онази държава, която е превърнала и образованието, и здравеопазването, и културата във върволица от срамни бизнес сделки!

Смешна е онази държава, в която политиците от всички партии групово оставят плосък данък за корпорациите, а предлагат да се вдигне данъка върху физическите лица!

Смешна е онази държава, в която чужди американски посланици сноват из министерства, стигат до върха на управлението и дават „съвети“ на президенти и министър-председатели!

Двойно по-смешна е онази държава, в която на лица с двойно гражданство им се позволява да яхват министерски постове и в която 90 % от политиците й се пишат „десни“, а 80 % от населението й е възбедно и потенциално ляво!

Необходими са ни държавници, които да сменят правилата на живота (икономически и социален), защото животът ни вече не струва и пукната пара!

Та въпросът не е „Радев – Герджиков – Панов“, а нещо много повече.!

Автор: Боян Дуранкев

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Не-е драги. Всяко отлагане на чегъртането е шанс за запазване на чумата ГЕРБ и замитане на следите от погрома й. Не може да търсиш нови държавници у нас когато Тиквата и оня храненика на янките от закуските създадоха една цяла армия от кухи калинки, алчни търтеи, тотални безхаберници и безогледни айдуци завлекли милиарди народна пара по лични сметки и неоценими имения. Пълна и безкомпромисна ревизия и ликвидация на герберащината до последната нейна гнида и съдиране на всеки недоказан лев от крадливата пасмина. И не бери грижа дали ще се появят нови държавници. В този процес на морално пречистване със сигурност ще се роди читаво поколение от българи за което честността и законът са над всичко.

  2. Панчо Виля, много добре го каза. Съгласен съм с теб, но въпроса е кой ще допусне представителите на това читаво поколение да стигнат до властта. А и трябва да се има пред вид, че веднъж дошъл на власт почти всеки се поддава на изкушенията, които тя предлага. Лично ми се е случвало да работя със скромни и почтени хора, сложени на ниски ръководни постове, които с течение на времето се променят коренно, а какво да кажем за тези, които са начело на държавата…

  3. Нужно е – ЕДИНОНАЧАЛИЕ и този, който го упражнява да носи цялата отговорност за решенията, които е взел! Партиите са просто хранилка за бездарните търтеи, докопали се до властта!

  4. Трудно е, ЕДИНОНАЧАЛИЕТО,добре звучи даже прекрасно,но кой ще го допусне??? Всички ‘облажили’ се от вастта ще скочат и ще го одрекат!ТЕ имат и средствата и вастта.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.