Боян Чуков: Задава се принудителна смяна на европейските елити

Около телевизионния дебат Тръмп-Байдън се вдигна ненужно голям шум. Днес светът се е променил чувствително. Той отдавна не е американоцентричен. Още по-малко пък е европоцентричен. Най-динамично се развиват държавите в Азия. Там е новият център на световната цивилизация, а Западът е бивша империя със затихващи функции.

Колективният Запад бавно, но сигурно потъва, обзет от необратим фадинг, тоест затихване.
Достатъчно е човек да се разходи в Западна Европа, за да установи, че пред погледа му стои бледо подобие на „райската градина“, за която говореше Жозеп Борел, бивш дипломат №1 на ЕС. Столицата на Евросъюза Брюксел все повече наподобява на шведския град Малмьо, който е трудно в момента да се отличи от град Тунис.

В отчайващо състояние се намират като цяло и европейските елити. Естествено, с малки изключения. Но тенденцията е негативна.

Депрофесионализацията е шокираща.

В България това си личи особено силно. Липсата на професионални кадри в Колонията България се усеща във всички институции. Това е нормално за една колония. Животът доказа, че фалшивите харвардски и оксфордски етикети, и западното образование не могат да заменят професионалните умения, които липсват на повечето водещи български управленци. Да кажем, че западните им покровители, които ги назначават, не ги подбират по критерий образователен ценз.

През последните години се нагледахме на фалшиви герои. Най-свежият пример е новия кмет на София! Васил Терзиев като CV имаше лъскав имидж. С машинното електорално „ала-бала“ седна на кметския стол. Е, и?

Тези дни той сподели, че има усещане за нови кметски избори. Не е свикнало момчето да работи, а и няма необходимите умения. Иска му се да избяга от тежките отговорности на столичен градоначалник. Достатъчно е да се разходите с кола по софийските улици и ще ви се доплаче. Дупка до дупка. Столицата е придобила вид на Бойчиновци, Монтанско.

На най-високо държавно ниво пейзажът е аналогичен.

Водевилният президентски телевизионен дебат в САЩ между двамата възрастни мъже ще даде легендиран повод поне единият да бъде подменен на финалната права. Джо Байдън е абсолютен аналог на късните Брежнев и Черненко. В тази редица спокойно може да се строи и престарелият и болен Андропов.
Управленческата деградация на САЩ ускори упадъка на глобалния хегемон. Този процес безмилостно като съдбата доведе американските васали в Европа до същата управленческа немощ. Защото господарите подбират и назначават във васалните си територии свои огледални отражения.

България в това отношение е христоматиен пример. От глобалните и регионални фактори единствено по-различни са британците. Те все още подбират в държави, в които имат специален интерес, сравнително по-интелигентни агенти за влияние. Може би защото влиянието им по света е по-малко и персонала им е по-ограничен, докато американците контролират много на брой държави и са наели милиони такива сътрудници. Тоест – по-трудно правят подбора и осъществяват контрола.

Европейските избори показаха, че меката сила на англосаксонския свят е деградирала значително не само в Западна, но и в Източна Европа. Европейският обслужващ и сервилен проамерикански елит показа, че не отговаря на новите изисквания, породени от затихващата мощ на глобалния хегемон.

Англосаксонското ядро е много по-пъргаво от своите геополитически конкуренти. В това отношение руснаци и китайци има какво да учат.

След Евроизборите се усети, че повява нов вятър в метрополията, който най-вероятно ще се превърне в кадрова буря по периферията на империята Pax Americana. Инсталираните компрадорски управленски елити в подмандатните територии вече не вършат работа поради своята професионална деградация и ненаситен и придобил отвратителни размери консумеризъм.


По-ясно казано, клептокрацията овладя кадрово напълно държавните институции. Допълнително джендъризмът разпространи своята неприлична миризма по властовите върхове. В крайна сметка дебилизацията категорично победи сред създадените in vitro псевдоелити.

Затова става съвсем очевидно, че предстои кадрова „буря“ в Европа. Във Великобритания Риши Сунак приключи своята политическа кариера. Предстоят парламентарни избори.

Във Франция галският титан на мисълта, Макрон, изведен в орбита от Ротшилд и с бретонска проекция, се провали. И хвърли пешкира на ринга. В този контекст е и оставката на нашия Христо Иванов. Предстоят парламентарни избори. Марин льо Пен чака своя звезден час. Тя се преформатира тотално, застана на антируски позиции и влезе в конфликт в Алтернатива за Германия.

В G-7 като изключим Джорджия Мелони, премиер на Италия, всички „звезди“ до един са куци патета. Европа тръгна надясно, а англичаните в унисон със своя ляв волан тръгнаха наляво. На острова изгрява отново звездата на лейбъристите.

След като демократите в САЩ се изложиха пред целия свят с деменцията на Джо Байдън, получиха основателен аргумент да се разделят с трогателно немощния възрастен човек, който има право да лети на всеки самолет от американските ВВС с позивна Air Force One. Глобалистката Deepstate се активизира и се очакват кадрови турбуленции в подмандатните територии на Pax Americana – не само в Европа.

Отделно Путин и Си Дзинпин също пуснаха кадровата пароструйка в Русия и Китай. И двамата започнаха със своите военни министерства. Си Дзинпин е решителен и не губи време. Владимир Путин също се захвана с Министерството на отбраната на РФ, но е по-инертен и това носи негативи за Русия и лично за него.

Кадровите турбуленции няма да отминат и България. Младоевропейците на Балканите ще бъдат ударени сериозно заради професионалната им непригодност да служат ефикасно на евроатлантическата геостратегия в региона. Като цяло те се провалиха с гръм и трясък.

Пронизителните писъци и крясъци за лоялност към НАТО и ЕС вече трудно могат да компенсират менталната нефелност на про-американските псевдоелити. Справка: Кирил Петков и неговото обкръжение е пищен бразилски карнавал на неадекватни и крадливи некадърници!

Изпитана технология на англосаксонците за елиминиране на неудобни и провалили се управленци е инструментът, наречен „борба с корупцията“. В периода 2013-2018 г. изгря звездата на никому неизвестната до тогава прокурорка Лаура от Румъния. В цитирания период тя зачисти ръководството на румънската Социалдемократическа партия (СДП) – бившата комунистическа партия на Румъния, която беше с анти-натовски и анти-ЕС нагласи. Оглавявайки Националното антикорупционно управление, Лаура Кьовеши изхвърли заради корупция множество румънски политици от тази партия заради неправилната им геополитическа ориентация. А корупцията – доказана и недоказана, беше само предтекст.

Лаура Кьовеши проведе румънски вариант на италианската операция „Чисти ръце“. Румънката бе гръмко рекламирана от евроатлантическите медии и обявена за национален и европейски герой, наследник на прокурора Антонио ди Пиетро в Италия от 90-те. За добре свършена работа Кьовеши бе наградена с позицията главен прокурор на ЕС.

И целия шум затихна. Тя напълно се загуби сред добре платената евробюрокрация. На 22 юни Лаура се появи на мача Белгия-Италия от Европейското първенство по футбол. Сега евентуалното връщане на прокурорката в Румъния отговаря на интересите на глобалистите и евробюрократите. Тя е специалист по румънските политици с неправилна геополитическа ориентация. Вътрешнополитическата обстановка в северната ни съседка предвещава кадрови промени. На анти-корупционната мушка са взети премиерът Марчел Чолаку, кметът на Букурещ Никушор Дан, че даже и президентът Клаус Йоханис. Причината – проявяват известно непослушание относно по-плътното ангажиране на Румъния с войната в Украйна.

С нарастването на геополитическото противопоставяне в света, и у нас също се забелязват някои косвени признаци, че в България предстои да бъде използвана същата технология, „борба с корупцията“, която дава повод при настъпилите нови обстоятелства да бъдат елиминирани неудобни, но и верни на САЩ, но пък малоумни политици.

Не е случаен ходът на американския посланик в София. Той даде едно мощно щатско рамо на временния главен прокурор Борислав Сарафов. След като нашият главен направи една „дълга командировка“ в САЩ. Така че в обозримо бъдеще Боби Сарафов се очаква вероятно да влезе в ролята на Лаура Кьовеши.

От друга страна, кадровите чистки в ДПС стават обясними и на фона на това, че върви тотално евроатлантическо хомогенизиране на управленския компрадорски псевдоелит.

Христо Иванов си подаде оставката. Атанас Атанасов е на течение. Изстиват му краката. Но както се казва, най-лошото тепърва предстои за нашите тотално провалили се евроатлантически кадри във висшата администрация. Лошо ще е и за неудобните за САЩ.

Боян Чуков- геополитически анализатор

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Западът губи не само Русия, той губи и Евразия. „L’Occident a indubitablement perdu la Russie et perd également l’Eurasie“ Явно това е някаква форма на божествено възмездие, за всички злини, които Европейските държави причиниха на останалия свят със своята колониална политика векове наред.Ние обаче, нямаме нищо общо със всичките им грехове, защо се навираме в краката им, когато е видно, че Европа си отива.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.