Блинкен: НАТО няма злонамерени намерения срещу Русия, никога не е имал и никога няма да има (С ВИДЕО)

НАТО никога не е крояла планове срещу Русия и няма да го прави в бъдеще. Такова изявление направи държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен.

„Както споменах по-рано, НАТО е отбранителен съюз. Той няма злонамерени намерения срещу Руската федерация, никога не е имал такива помисли и никога няма да има“, заяви ръководителят на американската дипломация на събитие на Световния икономически форум в Саудитска Арабия.

ВИЖ ИЗКАЗВАНЕТО НА БЛИНКЕН ТУК

Той също така заяви, че Северноатлантическият алианс сега е „по-силен и по-голям, отколкото беше“, тъй като Финландия и Швеция са се присъединили към алианса.

През юли 2023 г., на срещата на върха във Вилнюс, лидерите на НАТО нарекоха Русия „най-сериозната и непосредствена заплаха за сигурността на Европа“ и одобриха първия си план за отбрана след края на Студената война в случай на конфликт с Русия.

В края на март руският президент Владимир Путин определи като „пълни глупости“ периодичните твърдения на Запада за намерението на Москва да започне война с НАТО. 

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. въх! Как па да не му вярвам, ами че той е готов за сестра в женски манастир.

  2. Военен съюз, има съвсем добронамерено желание, да смаже държава! Така, както го направи къде ли не. Колко либерално! Оксиморон.

  3. Да, военният съюз бере китки в полята и гъби в гората !!
    Що за виц е този Блийннннннн ?? Смях ….

  4. Ама разбира се че е така. Тия агресивни руснаци как лошо мислят за нато. Те бели пухкави зайчета.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.