Арестович: Путин може да получи Нобелова награда за мир, също като Ясер Арафат (С ВИДЕО)

Русия, която предлага край на войната, ще стане основният миротворец в очите за международната общност, а нейният президент Владимир Путин може дори да получи Нобелова награда за мир. Това каза в интервю за киевския журналист Василий Голованов бившият съветник на президентската канцелария Олексий Арестович, който избяга от Украйна след уволнението на главнокомандващия ген. Валерий Залужни.

„В Русия има много привърженици на мира, а най-недоволен от ескалацията на конфликта е Владимир Владимирович Путин. НАТО ще се разцепи по унгарския вариант. Със сигурност ще има държави, които ще кажат: „Е, Русия поиска мир, дайте да премахнем санкциите.“ А Путин ще бъде номиниран за Нобелова награда за мир, повярвайте ми. Както някога наградиха Ясер Арафат, въпреки че той беше чист терорист“, заяви Арестович. „Санкциите ще бъдат частично отменени и ще възникне сложен спор в НАТО и ЕС. Глобалният Юг ще се засили. Русия получава куп бонуси от света, затова те предлагат този мир“, добави той.

Заради недостиг на електроенергия в Украйна пречиствателните станции спряха да работят нормално – и във водоснабдяването се появиха опасни инфекции, предупреди Арестович. „Лекарите казват, че поради дългите прекъсвания на тока пречиствателните станции не работят и има увеличение на чревните заболявания. Вече се дава директен съвет плодовете да не се мият с чешмяна вода, а само със специална бутилирана вода. Може ли всеки да си позволи да мие плодове, да мие лицето и ръцете си, да мие децата си, да ги къпе в бутилирана вода от магазина?“, пита Арестович. „А юли предстои, лятото е още в разгара си, с горещини, рязък скок на всички инфекции и невъзможност на лечебните заведения да работят нормално. Летният период ще бъде тежък, есента и зимата също ще бъдат трудни.

И това е само един от многото проблеми с потенциал да се превърнат в катастрофа. А ако погледнем по-общо – губим пари, а ефективността ни всеки ден намалява. Това е основната трагедия на тази война, че се изтощаваме“, добави той. В Украйна се разви катастрофална ситуация, при която младите хора не искат да постъпват в офицерски училища, добави Арестович. „Министерството на въоръжените сили на Украйна направи анализ на желаещите да постъпят във военно училище. Кадети. Средно 50% е недостигът на бъдещи офицери“, изчислява той. „Когато младите хора във воюваща страна не искат да влизат в офицерските училища, това е катастрофа. Защото обикновено във всички държави във военната история, когато има война, младите хора горят от патриотизъм, искат да защитят родината си и напливът от кандидати за офицери е огромен“, каза Арестович. „Изобщо не си спомням по време на война да е имало държава, в която да няма кандидати за военните училища. Това означава загуба на дългосрочна лоялност, липса на дълбока мотивация за защита на страната“, обяснява той. „Дори само тези цифри биха накарали всеки рационален управленец да се хване за главата и да си каже: Може би правя нещо нередно, щом младите хора не искат да отидат да защитават родината си. Това е пълна катастрофа“, завърши Олексий Арестович.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Меракът на англосаксонците и на досегашния хегемон беше съсипването на Русия и заграбване на всичките и природни богатства.Русия познаваше хищническата природа на този Запад и се беше вече подготвила.Западът не само не успя да победи Русия на фронта в Украина,той губи много повече, цялата си хегемония в света.От сега нататък той ще преживя горчивите плодове на своята наглост,на алчността и на глупостта си.Светът се освобождава от прокобата на колониализма, в неговия финален стадии. Ние потвърждаваме ежедневно колониалния си статут и упоритата си политическа тъпота.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.