Анастасия Гешева: На основа на кое право Израел може да убива безнаказано, а окупираните палестинци да не могат?

2

Анастасия Гешева коменира войната между Хамас и Израел в няколко последователни поста в Телеграм канала си днес.

Публикуваме ги едно към едно:

„Геополитическата ситуация е тежка и трябва да се подчертае неблагоприятна за Запада. Много силно подозирам, даже съм сигурна, че този път Израел няма да може да потуши сложните и откровено агресивни политики, които води към палестинския народ. Дали му е дошло времето, не зная, но зная, че този път конфликтът няма да бъде загасен с „поставяне под килима“.

Размерите на нападението, организацията на Хамас, участието на Иран като заден фронт и най-вече абсолютно новата ситуация в света около Русия показват ясно, че няма да говорим за познатите форми на отношения в Близкия Изток.

Все още Путин нищо не е казал и това вече е сигурен знак, че Русия няма да подкрепи Израел в познатите форми.

Това, че САЩ изпращат най-големият си самолетоносач нищо не означава. Това е медийна пушилка. Ако използват американски самолети, това е сигурна война между САЩ и Саудитска Арабия и/или Иран, и в двата случая изключително нежелан развой за САЩ.

Ситуацията в Газа остава тежка във военен смисъл. Евреите минаха в настъпление и буквално унищожават Газа. Без никакъв оглед на мирни жители, жени, деца, всичко отива. Това е обичайното етническо прочистване, което Израел практикува от десетилетия, няма как то да доведе до мир. За никакъв мир скоро няма да се говори там. Нещо повече, вчера на заседанието на Съвета за сигурност на ООН Израел поиска мандат да УБИВА палестинците.

Интересно ми е само едно. На основа на кое право Израел иска да убива безнаказано, а Палестина да не може да прави същото. Защо в първия случай това е демократично и правилно, а във втория е тероризъм и агресия?

Отново се изправяме през проблема за двойните, тройни и многобройни стандарти на Запада спрямо останалия свят. Срещу двойния смисъл на всичко в живота. Аз разбирам какво ръководи Израел, Стария Завет, око за око, зъб за зъб. Но тогава защо негодуват, че тях някой ги убива, щом те убиват.

Много държа да повторя! Израел поиска мандат за убийство от ООН.

Сравнението с Русия ще го оставя на читателите. В момента целият арабски и мюсюлмански свят е настръхнал до крайност! Това задължително трябва да се отчита в анализите. Това е фактор, който ми подсказва, че никакво израелско военно агресиране няма да бъде прието за дълго.

Просто висят на косъм.

Според мен до няколко дни ще има включване на други държави. Дали по болезнен начин за Израел зависи от действията на самия Израел и на САЩ, където също има огромна паника. Решението е едно и то беше озвучено от Ердоган. Сунитът Ердоган, което го прави брат на Хамас.

Решението е създаване на палестинска държава със столица Източен Йерусалим. Това е абсурдът за Израел и за Колективния Запад. Това е тоталната им Червена линия. Само че времената не са на тяхна страна и ми се струва, че рано или късно ще трябва да приемат неизбежното. А то е край на Израел по този начин, край на реда в Близкия Изток по този начин. Никакви преговори няма да помогнат. Това е моето мнение.

….

Всякаква, каквато и да е, военна помощ за Израел от САЩ и/или ЕС и НАТО ще доведе до моментална грандиозна война в Западна Азия. И Русия няма да е с Израел.

….

Сред пленените от Хамас евреи има много граждани на САЩ. Това е причината, поради която САЩ изпращат самолетоносача. Има и други интересни подробности.

За мен всичко случило се не би могло да бъде, ако някой не е в интерес да стане точно така. Няма нито едно реално логично обяснение как Израел проспа на разузнавателно и на тактическо ниво нападението. Към безпрецедентното „изненадване“ се прибавя и ужасяващия факт, че реакцията на правителството на Нетаняху закъсня с…..няколко часа. Нищо не казвам, просто показвам. Моята интуиция ми подсказва, че САЩ изоставиха своя приятел, вероятно една от формите за въздействие, измислена от демонократите, за да запалят нов фронт с оглед на намеренията им да задържат властта и мисля, че това е много сериозно.

Не срещнах до момента нито едно логично обяснение как така най-сигурната, най-добре въоръжената, най-окопаната държава в света, с най-модерна и богата армия и разузнаване, което е символ на класа и успех бяха буквално заобиколени. Кой даде на Хамас технологии да заобиколят честотите на защитата? Иран, който се крепи на ръба между 19 и 21 век? И кой обезоръжи Купола? Израел си мислеше, че се пази благодарение на Купола и какво се оказа? Че силозите му са празни. Това кой го направи така?

….

Държавите, които реално могат да помогнат на Израел са Русия, Иран, Китай, Саудитска Арабия, Египет. Нито една от тях не е в добри отношения с Хегемона. Просто не виждам как Държавния департамент ще вкара помощ.

Анастасия Гешева

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

2 КОМЕНТАРИ

  1. Просто така по най-бързия начин може да се вкарат няколко милиона главореза в джендърхалифата, за да започне дългоочакваните граждански войни по европа и поемане контрола от военните структури на ООН, за да настане тоталното робство над бялата двукрака маймуна с телефон в ръка.
    Какво по-голямо основание от това?
    Все пак крайната цел е тоталното избиване на бялата раса и християните!

  2. Запалиха втори фронт, Близкия изток, който е лесен за палене, за да отворят работа на руснаците но през Велики Туран. Голяма каша. Янките ги бива да създават кажи. Накрая ще я запалят ТСВ и Планетата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *