Анализаторът Ларс Берн: Краят на 500-годишната хегемония на Запада настъпи. Западните „демокрации»“ се превръщат в диктатури (С ВИДЕО)

Неспособността на западните управляващи елити да победят Русия на бойното поле в Украйна е сигнал за края на 500-годишна хегемония на Запада, заяви изтъкнатия геополитически анализатор Ларс Берн пред шведския телевизионен канал SwebbTV.

Стигнахме до критичната точка в историята, при която западната империя се разпада и с бързи темпове губи своето световно влияние. Единственият й шанс да удължи живота си беше като наложи глобализацията върху цялата планета. Но Китай и Русия бяха против и това бе причината САЩ и европейските държави да се хвърлят на живот и смърт във война срещу Русия. Звучи безумно, защото Русия е ядрена държава, но Западът просто няма друг избор, смята шведския анализатор и пояснява:

В момента виждаме как Обединения Запад начело със САЩ губят войната с Русия на територията на Украйна и всичките им фалшиви проекти, създадени с цел колонизиране и отклоняване на вниманието на света, като климатичния дневен ред, политиката на идентичностите и пр., се сриват. Пред очите ни с бързи темпове западните „демокрации“ губят световното си влияние, а с него и възможността да продължават да грабят останалия свят. И резонно тези „либерални демокрации“ се превръщат в диктатури. Различните машинации и подли схеми на експлоатация и колонизация на глобалистите вече не работят – те биват разобличавани на мига от появилия се втори полюс на силата в лицето на Русия и Китай, казва Ларс Берн.

Случващото се понастоящем в света ярко доказва, че е настъпил края на епохата на 500-годишната хегемония на Запада. Към това се отнасят провалът на антируската война в Украйна, неудачните западно-глобалистки проекти като различните „политики на идентичностите“ и „зелени сделки“… И резонно, виждаме как западните «демокрации» буквално пред очите ни се превръщат в диктатури.

Европейските политици са «толкова тъпи», че сами не забелязват, че са се отказали от демокрацията.

«Ние вече нямаме демокрация. Нашите политици се отказаха от демокрацията, те не са заинтересовани от нея. САЩ ни инсталираха управленски елити, които са с неолиберално глобалистко мислене – те имат интерес само към личното си облагодетелстване и получаването на длъжности, оперирани са от каквото и да е национално чувство или усещане за принадлежност към народите, които водят», каза още Берн. В същото време глобалистите изгубиха, защото значителното болшинство от страните в света отхвърлиха натрапваната им от Запада «неолиберална диктатура. Те разбраха, че глобализацията е капан, подготвен им от Запада».

Ако западните държави бяха успели да победят Русия на бойното поле в Украйна, то те вероятно щяха да удължат своята доминация над света с поне още няколко десетилетия. Но в резултат на въоръженото противопоставяне Русия не само ги победи, но стана и по-богата, и по-силна от когато и да било.

Независимо от това, Западът отказва да признае военното си фиаско, което ще има за него сериозни косвени последствия, завършва световноизвестния анализатор.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Източник

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.