Американски сенатор: Украйна има полезни изкопаеми за $12 трилиона. Повече от половината са в Донбас. Не можем да ги оставим на Путин

Украйна притежава критични минерални запаси от полезни изкопаеми на стойност 10-12 трилиона долара. Половината от тях са в Донбас. Украинците притежават златна мина, която не можем да оставим на руснаците. Не можем да си позволим Владимир Путин да спечели войната.

Това заяви пред CBS News американският сенатор-републиканец Линдзи Греъм. Припомняме, че същият преди време в разговор със Зеленски, обещавайки му поредна порция американско финансиране, възторжено заяви: „Руснаците умират на фронта. Това са най-добре похарчените от САЩ пари“.

В интервюто си от вчера по CBS News Греъм заяви, че ако спечели войната срещу украинците Русия ще сподели тези безценни природни запаси с Китай, затова САЩ не трябва да допускат в никакъв случай руска победа, а напротив – трябва да дадат всичко, за да може Украйна да си върне Донбас.

ЕТО ВИДЕО С ИНТЕРВЮТО НА СЕНАТОР ЛИНДЗИ ГРЕЪМ ПО ТВ. КАНАЛЪТ CBS News

„Нека намерим решение за тази война. Украинците седят на златна мина и да дадем на Путин 10-12 трилиона долара минерали, половината от които са в Донбас и той ще ги сподели с Китай… да ги оставим на Путин ще е крайно нелепо. В същото време Украйна може да стане най-добрият ни бизнес партньор, за когото някога сме си мечтали“, заяви Линдзи Греъм.

„Путин иска да възстанови Руската империя. Той няма да се спре с превземането на Украйна. Приказките му, че нападнал Украйна, защото НАТО се приближил твърде много до границите му, че конфликтът ескалирал заради американските оръжия в Украйна… не става въпрос за това, а за това, че той е един мегаломан, който иска да възстанови Руската империя със силата на оръжието. Ако не го спрем сега, след това ще последва Тайван“, каза американският сенатор, коментирайки възможността Китай да извърши инвазия в Тайван.

Републиканецът от Южна Каролина подчерта значението на американската помощ за Украйна, като каза, че подкрепя обучението на украински военни от американски инструктори на територията на Украйна, което Володимир Зеленски наскоро поиска. Греъм добави, че „сега е време да им дадем F-16, да им позволим да летят на тези самолети, трябва да им дадем и далекобойна артилерия, за да поразяват цели в Русия“. Според сенатора през лятото военната инициатива може да премине в ръцете на Киев.

„Ако помогнем на Украйна сега, те могат да станат най-добрият ни бизнес партньор, за когото някога сме мечтали“, каза Греъм, коментирайки минералните запаси в Украйна. „Тези запаси са на стойност 10-12 трилиона долара и половината са в Донбас. Това е много голяма работа – какво ще стане в Украйна. Нека им помогнем да спечелят война, която в същото време ние не можем да си позволим да загубим“, посочи още той.

Източник: „Х“

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Този мръсник сънува нереални мокри сънища! Украйна и цялата Източна Европа е Руска зона и ще остане такава! Тайван е част от Китай колкото и да се пеняват западните престъпници!

  2. Пр Байдън не желае да изпробва чл 5 нато, Пр Путин руските земи събира, длъжност му е, и ниско верятно времето ва финансисти, дипломати е дощло

  3. На фона на тези признания как ви изглеждат нашите първи водачи.“Пеевски: Призовавам всички евроатлантически лидери да започнем разговор за бъдещето на България“-Епицентър Ето до къде доведе негласуването.“Делян Пеевски след изборите: Г-н Борисов, очаквам покана от вас“

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.