Звезда от „7 часа разлика” дрогирана с кока като жрец на инките

0

Eвелина Борисова, актрисата от „Седем часа разлика„, изкачила Мачу Пикчу дрогирана с кока. Да покори културно-историческата забележителност в Перу, считана за едно от чудесата на света, актрисата се отправила заедно с две свои приятелки, без да подозира какво изпитание я очаква там.

евелина борисова

Архитектурният паметник, построен от инките през XV в., е разположен на 2350 м надморска височина, откъдето древният народ се е кланял пред Бога на слънцето – Инти. Смята се, че е бил част от много голям комплекс от крепости, които инките използвали за защита от набезите на индианците, обитаващи джунглата. Именно мистичността, с която е забулен Мачу Пикчу, привлякла Ева и двете й приятелки, банкерка и домакиня, и дамската група си организирала пътешествие до Перу.

„Това ни беше първото далечно пътуване и си бяхме абсолютни новобранки. Не знаехме каква точно екипировка да си купим и тръгнахме с всякаква. Като за първи път видя ни се много тежко, изтощително. Даже се зарекохме никога повече да не го правим“, разказва Евелина.

В подножието на Мачу Пикчу трите дами си наели водачи, с които да катерят стръмните пътеки. Без тяхна помощ било немислимо да се справят. Местните предупредили дамите, че по време на изкачването е възможно да развият височинна болест – комплекс основно от З синдрома – главоболие, белодробен и мозъчен оток. Това не уплашило Евелина и с бодра крачка актрисата предприела голямото изкачване. Нестигнали още и половината път обаче, симптомите започнали да се проявяват.

„Иначе бяхме големи да бръкнем от торбичката с листа от кока която водачите носеха със себе си. Само така успяваш да преодолееш височинната болест“, спомня си още Евелина Борисова. Водачите й обяснили, че дъвченето на листата не я застрашава пред местния закон, тъй като в Перу, а и като цяло за южноамериканските народи растението кока е съставна част от местната култура и при продължителни преходи се използва почти задължително.

„Добре, но аз като най-голям карък взех, че се издух от коката. Сдъвках две-три листа, получих алергична реакция и устните ми се издуха двойно. Изплаших се, но след няколко часа възвърнах нормалния си образ“, пази вълнуващи спомени от пътуването си до Перу Евелина.

Актрисата се гордее, че е покорила още връх Килиманджаро, стигнала и базовия лагер под Еверест, който е на 5630 м надморска височина, а след тях Антарктида и Патагония.

http://www.youtube.com/watch?v=Uj_it2Rj3kA

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *