Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Зверски скандал между Фатик и Барона завършва със стрелба на месо

На сватбата на Жоро Илиев в далечната 1994-та, Филип Найденов – Фатик се прострелва в лявата ръка със собствения си пистолет. За тази история се говори от 20 години, но досега не бе потвърдено, че действително се е състояла. Защо обаче мъртвопияният и навярно дрогиран Фатик решава да окървави венчавката на близкия си приятел Георги Илиев, като първо стреля в тавана на ресторанта, а след това в собствената си китка? Отговор на този въпрос дават хора, присъствали на пищната гангстерска сватба.

Фатик

Според техните спомени, митичният контрабанден бос е извадил пищова вследствие на жестока обида, нанесена му от друг гост на тържеството – Боян Петракиев – Барона. Легендарният и все още жив Барон по онова време бе сред най-доверените съратници на братята Васил и Георги Илиеви и отговаряше за магистралните грабежи на тирове на магистралата от София до Калотина, както и за част от контрабандата на горива към Сърбия.

През есента на 1993-та Боян Петракиев решава да смени автомобила си и поръчва уникален „Мерцедес“, който трябва да му бъде доставен от Фатик. Барона плаща 100 000 германски марки авансово на Филип Найденов, но поръчката се забавя с 2-3 месеца. В крайна сметка возилото е доставено, но доставчикът иска допълнително още 15 000 марки на Барона.

Между двамата гангстери избухва свада заради парите – Петракиев е категоричен, че няма да плати нито лев повече, тъй като колата му се е забавила, Фатик не е особено доволен от това, но прави компромис, за да не разваля дружбата си с магистралния обирджия и бандата му главорези.

Барона обаче не успява да се нарадва много на мерцедеса си. Само месец след като го е купил от Фатик, возилото му е откраднато от паркинг в СоФия. Борчески отряди на Васил Илиев безрезултатно търсят колата в цяла България. Тръгва слух, че мерцедесът е задигнат от сръбски мафиоти, от които по-рано Фатик е гепил возилото.

На сватбата на Георги Илиев между Фатик и Барона отново избухва спор, свързан с откраднатия мерцедес. Пред младоженеца и брат му Васил, както и пред десетки топ мутри Боян Петракиев обвинява Филип Найденов, че е организирал кражбата на колата му. „Имал си ключ дубликат! Ти си ми откраднал мерцедеса! И на други хора си го правил тоя номер!“, изстрелва отровната реплика магистралният бандит.

„Фатик реагира изключително остро на това обвинение. Понечи да извади пистолета си и да застреля Барона, но се усети, че ще развали сватбата на Жоро. Обидата на Боян Петракиев обаче го извади от равновесие и той започна да се налива с алкохол и да обяснява на всеослушание, че за разлика от повечето на масата той е истински мъж, а не путка“, спомня си очевидец на кървавия екшън. Фатик извадил от джоба си пачка с банкноти и настоявал да плати откраднатия мерцедес на Боян Петракиев, но останалите гости на сватбата успели да го разубедят.

Двайсет-трийсет минути по-късно, вече мъртвопиян и засегнат на чест, Филип Найденов става да танцува с пистолет в ръка, с който стреля няколко пъти в тавана на ресторант „Мираж“. Накрая демонстративно се прострелва в лявата ръка, крещейки, че е мъж на честта, а не путка. Той взима покривка от една от масите и сам превързва ранената си китка.

Младоженците са стъписани и настояват веднага да дойде линейка, Фатик обаче не иска. В крайна сметка, след близо 30-минутна разправия, все пак наистина пристига „Бърза помощ“. Георги Илиев и кумът му Румен Маринов – Нарциса с 300 зора успяват да изведат ранения мафиот от ресторант „Мираж“. Слисаният и уплашен Боян Петракиев – Барона пък гледа да стои далеч от Фатик, когото е успял да разгневи с нелепото си обвинение.

Дни след злополучната за Фатик сватба на Жоро и Мая Илиева босът се сдобива с официално извинение от Барона. Боян Петракиев моли Бабата за прошка, оправдавайки се, че е бил пиян и не е знаел какво говори. Фатик обаче отклонява молбата на магистралния бандит да му достави нов мерцедес, макар Барона отново да предлага да плати авансово 100 000 германски марки. „За теб коли нямам!“, непреклонен е митичният Филип Найденов.

По зла ирония на съдбата месеци след сватбата нещастието спохожда и друг клиент на луксозен мерцедес, доставен от Фатик. На 25 април 1995 г. Васил Илиев е ликвидиран в немско возило, което ден по-рано е купил от приятеля си Филип Найденов. Васко Бореца е застрелян на метри от ресторант „Мираж“, където година по-рано се ожени брат му Георги.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *