Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Знаете ли колко печели Мафията на просяците у нас ?! – с видео

10 млн. лв. е годишният приход от просия

10 млн. лв. е годишният приход от просия

Просията безспорно е доста лесен начин за изкарване на пари. Именно, заради това се е превърнала и в толкова популярен „занаят”. Клошарите, които печелят с просия досаждат и дразнят. Причината е, че имат начело босове, пред които трябва да отчетат спечеленото. Този вид бизнес за нещастие е много широко разпространен. А изчисленията са, че само през изминалата 2010 г. хилядите просяци по улиците на големите ни градове са донесли на своите босове печалба от над 10 млн. лв.
Напоследък по улиците зачестяват просяците, които притежават скъпи мобилни телефони, въпреки социалния си статус. Те са безцеремонни, нагли и доста добре се преструват. Дърпат хората, изпречват се на пътя им ипросяк измислят какви ли не причини, за да получат подаяние от наивните български граждани.
Истината обаче е, че повечето клошари, които ни изнудват, са част от така наречената ‘мафия на просяците’. Мобилните телефони им служат за връзка с босовете, които ги ръководят през деня, а вечер събират „заработеното”.
В централната част на София просяците са най-много. Всеки от тях си има трикове, а някои дори се преструват на недъгави, за да предизвикат съжаление. Всички тези клошари не са нищо повече от брутални мошеници. просякиня полицайПлъзнали са навсякъде, защото това е свръх лесен начин за изкарване на пари.
На много от гражданите се е случвало да видят едно и също лице, просяк, в различни светлини. Например, сутрин се сблъскваме с клошара в инвалидна количка, а по-късно през деня го срещаме, разхождащ се по улиците, но използвайки здравите си крака. Случвало ни се е и да ставаме свидетели на раздърпани и мръсни просяци, използващи мобилни телефони.
В морската ни столица този бизнес също е доста популярен. Известно е на повечето варненци от много време, но чужденците лесно биват подвеждани и подхвърлят на лъжците стотинки без изобщо да предполагат каква е просяциистината. Общинските власти също са наясно със случващото се, но проблемът така и не се решава от никого.
Просяците се самонараняват, за да предизвикват състрадание и съответно да спечелят по-лесно пари. За жалост, организираната просия е доста разпространена у нас. До момента не са взети никакви действия, които могат да разрешат този проблем.
Виж още за Мафията на просяците! ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *