Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Зловещо! Трупове се возят на таксита

Трупове от Бургаската морга се водят до мястото за погребение по уникално революционен начин, алармираха изумени свидетели. Тоест всеки се спасява, както може. Столичанин, който се удави в Бургас до Евиния плаж беше «изписан» и предаден на опечалените да си го водят в София.

 Поради адската скъпотия на линейките и ограничения им брой, роднините се принудели да вземат …такси. Моргаджиите услужливо сгънали трупа на удавника на две, за да може да се побере на задната седалка. Шофьорът на таксито се съгласил да закара «пътника» за сумата от 600 лева.  Пак заради липса на линейки, Селяни от айтоско намерили друг начин да приберат свой починал роднина. Те пристигнали с камион с открита каросерия, пригодена за пренасяне на грозде. Взели си човека от хладилника, метнали го с одеало вътре в контейнера и така на жежкото слънце, напълно открит, го закарали до къщи да му организират погребението.

 В същото време ограничените на брой линейки в града закъсняват с часове по адресите, но развиват частен бизнес за попълване финансите на болницата. Хората с инсулт, или инфаркт, които са успели да оживеят, ги изписват на седмия ден. Те ме могат да се пренесат по друг начин , освен в легнало положение, иначе животът им е в опасност и рискуват да се възнесат. Тогава се плащат 30 лева, ако е в чертите на града и 200, ако адресът е извън него, за да се върне болният с линейка вкъщи. Точно по обед, когато се изрисват пациенти, половината линейки играят ролята на скъпи таксита, а няколко остават да дежурят за всеки случай. Изписаните болни чакат на носилки с часове в коридора. В Бургас има 15 държавни линейки, от които поне една е винаги на ремонт.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Зловещо! Трупове се возят на таксита

  1. nqmazn4enie Отговор

    10.08.2012 в 18:44

    абсолютно неграмотно написана статия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *