Зловещо: Освен кучета, в шуменско „тричат“ и хора – видео

5

ku4e5Варварският обичай „тричане” на кучета, се прави и с хора!  Изпълнението на ритуала с хора и животни е почти идентичен. Майсторите в „тричането” не виждат проблем в това на мястото на четириногото да застане двуногото.

„Тричането” е забранено официално от местните власти в Царево, когато европейците виждат снимки от традиционния за Странджа ритуал. Гледката на разчекнато във въздуха куче, което се нааква от страх, дотолкова шокира чужденците през 2006, че се надават гласове да не се

В очите на животното се чете ужас
В очите на животното се чете ужас

приемат варвари като българите в ЕС.

Странджанци обаче не се отказват от традициите и продължават да си тричат кучета, но вече тайно. До 2011, когато отново бяха разобличени.

Разкриването на истината, обаче води до още по- страшна – „тричат” се и хора! Отново се връзват с въжета и се провесват от високо с главата надолу.

„Няма нищо лошо в тричането на хора”!, казва възрастен мъж, който редовно „обесва” съселяните си. Дядо Стоян трича и своята внучка – всеки ден. Според него, този ритуал има чудесен ефект върху здравето. В Шуменско "тричат" хораПомага и при силна уплаха. При него са идвали дори сърби, за да превъзмогнат ужасите от войната.

„Тричането” на хора обаче не е типично за Странджа, а за Шуменския край, където се практикува в няколко села. Според дядо Стоян, „бесенето” на кучета е напълно безвредно за тях, то е по- скоро едно къпане.

Висенето с главата надолу се смята за стара прабългарска традиция – не случайно се е запазила до днес именно в Шуменско. Предците ни са го прилагали за връзка с боговете.

“ Тричането“ – варварщина или културно наследство? ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

5 КОМЕНТАРИ

  1. ш` им еба майката на тея педераси дебаа муу … самоо да вида некъв такъв селянин прост … простооо … ше се прости със средния пръст на ръката си !! дебаа маамуу дебаа … :@ :@ :@ ше` им отида на скапания „ритуал“ , ш` им го натикам в гъзоветее вее … :@ :@ :@ :@

  2. глей` ги к`ви са селяни, па и хора вече измъчватт … мамаа мууу ебаа … :@ :@ :@ :@

    • За кучетата съм съгласен, че не е добре да се мъчат – те са невинни твари. Животните имат по-ниско развит мозък от Човека и затова няма как да ги съдим – те са си животни. Можем ли да съдим врабче, че ни е клъвнало черешата? Не! То е животно… Но ако човек влезе да тик раде черешата, той вече е бандит. Защото от висше творение се е принизил до ниво животно… Ние трябда да уважаваме и пазим животните, но и да се пазим от тях! тоест, ако не е нужно да убиваш вълка като не те напада не го прави! Ако те напада вече нямаш избор – това е самозащита или на стадото ти. Тия обреди често са погрешни, но има и някои интересни моменти в тях. Провесването не винаги е мъчително, например и акробатите се провесват. Тия бих им пратил депутатите да ги натричат по за половин час и да им дойде сивото в главите, понеже от алчност и демагогия май е слязло в джобовете им… а може и по-надолу. И аз не харесвам подобни обреди. ненужна работа. Злото е конкретно, то се гони с контразло. Например, ако те боли зъб отиваш на зъболекар…! Провесването няма да ти помогне с нищо освен да ти вдигне адреналина в тиквата. Хората са доста изобретателни на злини. И често ги наричат с хубави имена – традиция, религия, идеал, добро, патриотизъм,….а често е адска злина. Патриотизма е да обичаш родината си, правилен морал, добрите хора, без бандитите, да пазиш екологията максимално възможно, да си ценител на родните хубави неща. А не да крещиш есесовски и да стреляш по въздуха и с ракети и гирлянди и пиратки. Аз бих натричал доста политици ако зависеше от мен, но не зависи. добре ще им дойде, пък може и да паднат парици и карти и компромати от джобовете им? Доста са лукави повечето….

  3. Хахаха голям майтап :)
    Кво казахте? Ужас ли е това?
    А какво беше с финландците, които убиваха делфини ли бяха, за удоволствие в някакъв сатанински ритуал?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *