Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Зловеща тайна: Есил Дюран таен сътрудник на ДС

Сценаристите на „България търси талант“ съвсем естествено измислят различна роля за всеки един от членовете на журито. На Есил Дюран се пада нелеката задача да бъде доброто ченге в риалити формата. Тя често опитва да охлади крайните емоции на колежката си Ваня Цветкова, която сипе огън и жупел по адрес на кандидати, отличили се със своята бездарност.

Есил Дюран

„Не мога да съм като Ваня. Тя много се ядосва, крещи, обижда. Възпитанието ми на хрисима жена не ми позволява да се държа така с непознати хора. През живота си съм повишавала тон един или два пъти. От старите хора знам, че дълголетието спохожда тези, които умеят да си пазят нервите. Твърде много съм преживяла, за да се ядосвам сега за глупости“, твърди певицата и с неохота си спомня за един от редките случаи, в които наистина излиза извън кожата си от яд.

Тя едва не припада, когато прочита в пресата, че са отворили досието й от времето, когато е агент на Държавна сигурност. Следват мъчителни месеци, в които Есил е принудена да се кълне пред роднини, приятели и колеги, че никога не е била ухо на българските тайни служби преди идването на демокрацията.

„Някои хора просто са искали да ме уязвят, вадейки на бял свят документ, върху който наистина стои моят подпис. В него се съгласявам да сътруднича на службите. Само това е. Няма досие, няма доноси, никой не може да извади за мен по-мрачен компромат. В един много тежък житейски период бях принудена да направя компромис със себе си, за да се върна обратно на българска земя“, просълзява се Есил.

Тя говори за мрачните времена около Възродителния процес. Баща й до последно отказва да се сдобие с българско име, измислено му от непознат за него чиновник. Властта обаче няма да се откаже. Една сутрин домът на бъдещата певица е обсаден от тежковъоръжени полицаи. Под дулото на автоматите родителите на Есил все пак се прекръстват, а в първия свободен момент заминават за Турция. Дъщеря им обаче не е готова да напусне България и търси всякакви начини, за да се върне.

„Най-накрая успях да убедя татко да се приберем. На границата ни спряха полицаи и започнаха някакви ужасни разпити. После ми тикнаха един лист пред лицето и ми наредиха да го подпиша. Хвърлила съм му бегъл поглед и след това го подписах. Давах мило и драго да мина границата. След това се оказа, че с този документ съм се съгласила да сътруднича на Държавна сигурност“, спомня си фолк-звездата.

Решението й да си търси щастието в България се оказва изключително важно за нейното бъдеще. Тя си намира оркестър, започва да пее по ресторанти и лека-полека изпъква над останалите специалистки в кръчмарските забави. По пътя към върха не липсват и опасни ситуации.

Често Есил трябва с голи ръце да се справя с пияни до козирката мутри. Преживява и директен сблъсък с Роко и бандата му.

„Сега младите колежки са свикнали всичко да им е подредено и луксозно. Чакат ги мениджъри, които гледат да изпълнят и най-екстравагантните им желания. Едно време си беше Дивият запад по заведенията. Налагало ми се е да се измъквам от огромни мъже, които не могат да си стоят на краката. Спомням си и случката с Роко и хората му. Поканиха ме на участие в Джебел и се оказа, че почти цялото заведение е заето от доста опасни хора. В началото всичко беше спокойно, но след това нещата излязоха извън контрол. Едва успях да се измъкна и едва ли някога отново ще стъпя в Джебел“, категорична е Есил.

Тя е рядка порода във фолкбранша. Другите звезди я гледат с недоверие, защото рядко се забърква в скандали и интриги. Почти не се чува за нейна романтична авантюра. Сякаш всичко й е перфектно и подредено в личния й живот, което не се нрави на изпълнителките, сменящи по няколко мъже на месец.

„Дължа много на родителите си, които ме научиха да държа на истинските ценности. Много отдавна щях да съм се изгубила като човек, ако не следвах простичкия принцип да не лъжа близките си хора. По същата причина ужасно мразя и мен да ме лъжат. С приятеля ми Борис сме заедно от 18 години и нито веднъж не съм му изневерила. А шансове за това колкото щеш. Знаете какъв живот водим и колко близо са изкушенията до нас. Посегнеш ли веднъж, няма спиране. Не посегнах и вярвам, че Борис също не се е изкушавал“, надява се Есил Дюран.

Нейни близки твърдят, че е пръснала над 20 бона, за да се тунингова в чест на изявите си като жури в „България търси талант“. Есил никога не е имала нищо против да ползва услугите на пластичната хирургия, само и само да спечели поредната битка с възрастта.

„Тъжно ми е, че млади момичета на по 20 правят всичко възможно, за да се състарят с поне още 20 години. Съветвам тези, с които имам възможност да контактувам, да се радват на младостта си. При мен има подобрения, но гледам да не е нищо прекалено, защото някои популярни личности станаха за смях с прекалените си усилия да изглеждат добре“, отсича певицата.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *