Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Златомир Иванов – Баретата се пенсионира – с видео

Златомир Иванов - Баретата се пенсионира

Златомир Иванов – Баретата се пенсионира

Златомир Иванов не е глупак – при сегашните условия се е оттеглил от всякакъв мръсен бизнес с дрога. А пари има достатъчно – не го мислете“. Това констатират ченгета, които от години следят разместванията на пластовете в подземния свят.
Основна роля за „пенсионирането“ на бившия командос от поделението във Враня изиграл фактът, че в момента „едни свидетелски показания на някой затворник – и си вътре“, твърдят източниците. Тоест – на Баретата му е абсолютно ясно, че е уязвим. А нямал никакво желание отново да го разкарват по арестите.
Като косвени доказателства за твърдението си анализаторите изтъкват и други факти – хероиновият пазар в София е в пълен хаос. Всеки излиза и си продава както си ще. При наличие на един голям бос това не би било позволено. Въпреки „слободията“ по улиците спряха и ексцесиите, които заради „кафявото“ винаги са били най-много. Отдавна няма пребити или наказани по друг начин дилъри или шанаджии. Което също подкрепя твърдението, че някой голям се е оттеглил, вече не му пука и не му се занимава с глупости.
„Аз съм си полицай“, обичал да повтаря Баретата пред свои близки. Той доказвал това с твърдението си, че винаги, когато поредният нов министър на вътрешните работи реши да покаже мускули и да окафези за ден-два знаковите фигури, Златко просто идвал тихо и мирно в СДВР само след едно обаждане по телефона.
Системата работела така от години.
Когато ескортът му от два джипа пък минел покрай пътно ченге, се свалял прозорецът и се искала на полицая… шапката. Ако се уцелело някое по-младо и уплашено сержантче, Златан, както свойски го наричат бившите му колеги-ченгета, го успокоявал, че

Всяка година от хероин в България умират хиляди млади хора

Всяка година от хероин в България умират хиляди млади хора

никога нямало да направи постановка на човек от системата. Във фуражката се слагали толкова 50-левови банкноти, от колкото човека се състои патрулът. Пожелавало се: „Лека работа, момчета!“ и ескортът отпрашвал.
Слухове дори твърдят, че ако дилъри на Баретата засечели дете на полицай да си купува „кафявата смърт“, вместо да му продадат, предпочитали да го респектират и да го заплашат, че ще кажат на баща му ако не спре.
Със сигурност обаче Златомир Иванов е акумулирал огромни средства в последното десетиление. Основната част от тях вложил в недвижими имоти. Смята се, че дори да не си мърда пръста, от месечни наеми връзва по 50-100 хил. лв. Всичко било на името на подставени лица, но въпреки благия му характер, за който споменахме по-горе, те му се отчитали съвсем стриктно и до стотинка.

Виж как арестуваха Златко Баретата! ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *