Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Златко Културиста, 2-ят освободен след Гълъбин Боевски: Пред очите ми убиха четирима затворници!

  Втори популярен наш спортист след Гълъбин Боевски се възползва от предколедната промоция, която тези дни предлага бразилското правосъдие. Златко Културиста ще се измъкне от мизерен бразилски зандан две и половина години преди да е изтекла присъдата му.

Златко Културиста е завършил английска филология

Златко Културиста е завършил английска филология

Един от първите културисти в България Златко Генев твърди, че е лежал предостатъчно за престъпление, което не е извършил. През 2010 г. го спипват на летището с куфар, в който са укрити 3,93 кг кокаин. По време на разпитите Златко се оправдава, че багажът му е бил връчен от непознати бразилци и докато се ориентира, ченгетата го спипали.

„Завършил съм английска филология. Дълги години работих като учител по английски език и физкултура. Пет пъти съм шампион на страната по културизъм. Смятате ли, че човек с моята визитка ще тръгне да се занимава с дрога. Не съм постигнал всичко това, за да се превърна накрая в едно муле, в пушечно месо. Целият процес беше един огромен фарс.

Осъдиха ме на 5,6 години по показанията на някакви полицаи, които просто бяха решили да си правят свободни съчинения в съда. Нямаха нищо конкретно, но трябваше да го отнеса за назидание на истинските престъпници“, убеден е Златко Генев.

Златко Генев преминал през ада на остров Итамарака

Златко Генев преминал през ада на остров Итамарака

61-годишният мъж твърди, че не е имал късмета на Гълъбин Боевски да попадне в читав затвор. Според него олимпийският ни шампион по вдигане на тежести е бил пратен в пандиз, където са затваряни предимно чужденци и условията са по-човешки. Златко е разпределен в „Барету Кампелу“ на о. Итамарака, където условията са нечовешки.

„Майната им на бразилците, те са истински цигани. Бях единственият българин в моя затвор и въобще един от малкото чужденци. Знаете ли как местните бандити мразят гринговците! Така наричат гостите от чужбина. Винаги гледаха първо с мен да се заядат и беше много тежко, докатс се науча как да си пазя кожата“, разказва Златко Културиста. В началото той спи в една килия с осем и повече затворници, въпреки че има място за не повече от четирима. Често му се налага да се свива на земята, за да си открадне сън. Не може и за миг да се отпусне, защото няма кой да му пази гърба.

„Когато разбрах, че са опандизили Боевски, исках някак си да се свържа с него и да му дам ценни съвети как да оцелее. С него се познаваме отдавна. Бил съм частен учител по английски на сина му Пол. Щеше да ми е гадно да го прецакат, докато успее да се ориентира. Най-важното в началото е да се пазиш от сбивания. Местните не разчитат на сила. Моментално вадят едни 60-сантиметрови ножове, които наричат фака. Срещу такова оръжие не можеш да използваш мускули. Пред очите ми един след друг загинаха четирима затворници, които просто не се. бяха научили да боравят Добре с ножа“, споделя нашенецът. Той самият веднъж се готви да разпори корема на врага и хваща факата. Противникът се оказва хитър и вместо да участва в пряк сблъсък се развиква за помощ.

„Ченгетата дойдоха и без да питат, започнаха да ме налагат. След това ме пратиха за 11 дни в карцера. Тогава разбрах как изглежда адът. Вътре бяхме 11 души, наблъскани в килия с площ от 8 квадратни метра. Нямаше къде да спиш, но не исках и да съм буден. Бях убеден, че най-добре е да съм мъртъв“, разказва още известният някога културист.

След този случай той повече нито веднъж не влиза в конфликт с останалите затворници. Много често го провокират, но той се прави на неразбрал. Използва всеки долар, който пристига от близките му, за да си купува поне малко спокойствие.

„Най-гадното е, че нарочно ме лишаваха от предписаните ми антидепресанти.

Дните сякаш бяха спрели. В един момент престанах дори да се отчайвам. Обзе ме апатията. В началото исках да уча португалски, за да се интегрирам в обстановката. В един момент разбрах, че те ще продължат да ме мразят и никога няма да ме приемат като „свой“. Гледах просто да стоя настрана и да чакам нещо хубаво да ми се случи“, признава си Златко Културиста.

В най-неочаквания момент щастието все пак му се усмихва. Бразилското правосъдие се готви да го експулсира, точно както се случва и с Гълъбин Боевски. При щангиста машината се задвижва изненадващо бързо което още веднъж доказва, че Боевски е платил необходимата цена за свободата си. В миналия си брой ви разказахме, че той най-вероятно е издал подробности за бизнеса с кокаин на Евелин Банев – Брендо.

Златко Културиста няма как да предложи толкова ценна разменна монета и затова в продължение на 1 година очаква да бъде задвижен случаят му.

„Сега съм под нещо като домашен арест и очаквам да ми издадат паспорт. Мечтая да се върна в България и да се радвам на свободата си, докато Бог не ме прибере при себе си“, споделя още Златко Генев.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Златко Културиста, 2-ят освободен след Гълъбин Боевски: Пред очите ми убиха четирима затворници!

  1. SOF Отговор

    19.11.2013 в 5:59

    Kreten! I kak i na teb tochno ti butnaha kufara raztzepen gaz?
    Nadjawam se da sa ti oprawili tratkata pederast smotan.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *