Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Златко Ганев, осъден за наркотрафик в Бразилия: Гълъбин да се пази от бой и ножове

Златко Ганев

„Гълъбин в никакъв случай да не се бие и да се пази непрекъснато. В Бразилските затвори при най – малката кавга се вадят оръжия. В едната ръка вземаш брадва, а в другата нож шестдесет сантиметра. Знаете ли, какви ги има тук? Такива едни, по педя високи, ама мятат с ножовете като факири. Да се пази от такива!”

Това е съветът към олимпиеца Гълъбин Боевски, отправен от сънародника ни Златко Ганев, който в момента също изтърпява присъда от пет години и половина за трафик на кокаин в затвор на остров Итамарака.

Златко е един от първите български културисти, има висше английска филология и у нас е работил като учител по английски и физическо възпитание. На 11 март 2010 година е заловен в град Ресифе от полицията с почти четири килограма кокаин, докато се готви да излети за Португалия. И досега отрича да е участвал съзнателно в трафик на наркотици.

Бившият културист е натрупал опит в задушните зандани на Бразилия, който с радост споделя с Боевски, за когото твърди, че му е близък приятел. Вдъхва смелост на своя брат по неволя и му пожелава да не се отчайва.

Гълъбин Боевски

„Първо да е жив и здрав! Нека бъде силен и в никакъв случай да не се поддава на провокиране. Сигурен съм, че присъдата му не е окончателна и вероятно ще бъде сведена до пет – шест години, както съм и аз”

Ганев подчертава още веднъж, че Гълъбин по никакъв начин не трябва да се замесва в побоища и разправии. Той разказва, че местните пандизчии много мразели „гринговците” (чужденците) и използвали всяка възможност, за да ги извадят от равновесие. Човек обаче трябва да бъде силен и да устои, защото иначе става страшно.

Българинът е участвал само един път в бой, след като бил предизвикан. С противника си взели по два ножа в ръцете, но ония изтърчал при надзирателите и подал оплакване. Наказали го с единадесет дни в карцер – осемнадесет души, натикани в тъмна стаичка от осем квардрата. Спи се на пода.

„Редовно ходя да вдигам тежести в спортната зала. Винаги се намира някой от местните, който започва да се храчи нарочно около мен. Но нищо не мога да направя и мълча, защото виновният ще бъда аз. За една година тук станаха четири убийства”

Златко Ганев добавя, че ако Боевски започне да се труди в работилниците, всеки три работни дни ще му се отчитат като един излежан ден. По този начин ще може да намали престоя зад решетките с по четири месеца на година.

Той разкрива още, че според местното законодателство, едва две пети от присъдата се излежава при строг режим. След това затворниците получават право да се трудят извън стените на дранголника и са длъжни да се прибират само вечер, за да спят там. За тези с добро поведение се предвиждат и два уикенда, в които може да преспиват навън, стига да има къде да отидат и с какво да си платят храната.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=dvdD9zJVBzo

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *