Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Златко Баретата вземал по 200 бона от дрога на седмица

Златко Баретата

Златомир Иванов – Баретата събирал по 200 000 лева от дрога всяка седмица. Това обяви в речта си прокурор Матосян, по време на подновеното дело срещу нарочения за наркобос Иванов и още 20 души. Те са в съда по обвинение за организиране на престъпна група за разпространение на наркотици. След протакане от над 2 години, най-накрая се очаква делото да приключи с присъди до края на тази седмица.

Организацията на Баретата се наричала „Фирмата“, а по мнението на прокурор Борислава Александрова, бандата си осигурявала протекциите на висши МВР служители, като им плащала солидни суми. Събраният от продажбата на наркотици оборот, Баретата получавал в дома си в Драгалевци. Парите носел неговият приближен довереник Мартин Станков – Рашо, който бил с чин „лейтенант“. Рашо заделял за себе си около 40 000 лева.

Фирмата имала строга йерархия и всеки „служител“ си знаел мястото. Нисшите дилъри въобще не познавали Златко Баретата и дори не знаели за кого всъщност работят. Те общували единствено с отговорниците на 8-е района, на които била разделена София и се отчитали на тях. Отговорниците пък представяли оборота си пред Рашо.

Златко Баретата е обвинен за продажба на дрога

На предишното заседание по делото през декември м. г., подсъдимият Васил Колев разказа, че лично той е разпространявал наркотични вещества в центъра на София. Със стока бил снабдяван от „Габриел Жабата и Виктор Джуката“, а се отчитал на Гого. Колев заяви още, че не знае откъде са го зареждали и кой е истинският тартор на бригадата.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *