Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Златко Баретата поръча Георги Илиев, твърди Димитър Вучев- Демби

baretataЗлатко Баретата е бил активен участник при подготовката за убийството на Георги Илиев, твърди Димитър Вучев – Демби. Заедно с недоволни ортаци на Главния от ВИС- 2, Златомир Иванов крои планове за ликвидирането на най- големия наркобос по това време.

През 2008 г., Демби дава писмени показания срещу Златко Баретата, в които посочва ролята му за убийството на Георги Илиев. Причината Иванов да се надъха срещу боса на ВИС- 2 била, че Главния му отнел пазарите на дрога и го натикал в миша дупка. Освен от София, Баретата бил изгонен и от Слънчев бряг. Останал вън от играта, Златомир Иванов потърсил изход от ситуацията като се сближил със съдружници на Георги Илиев във ВИС- 2.

Смъртта на Главния разтресе из основи пазара на дрога в страната. От разместването на пластовете в незаконния бизнес и

Ортаци на Илиев се обърнали срещу него

Ортаци на Илиев се обърнали срещу него

 промяната на статуквото, умело се възползвал Златко Баретата. Благодарение на добрите си отношения с голяма част от бившите подчинени на Георги Илиев, Златомир Иванов печели много добри позиции. Таки му дава правото да поеме разпространението на хероина в София.

В последните години преди смъртта си, Георги Илиев все повече си печели врагове сред най- близките си приятели и бизнес съдружници. Главния се лакоми да прибира лъвския пай от бизнеса на ортаците си във ВИС- 2, без да има никакво участие в него. Това бързо настройва доста хора срещу него, но вниманието на Илиев е притъпено и той не търси неприятели сред своите, пише Демби.

Твърденията на Димитър Вучев обаче не са подкрепени с конкретни доказателства, а се базират по- скоро на негови умозаключения и съмнителна информация от подземния свят. Според някои, Баретата никога не е бил в конфликт с Георги Илиев, нито е имал полза от ликвидирането му.

Демби се опита да припише на отколешния си враг още три убийства и атентат, но до момента Златомир Иванов е подсъдим само за разстрела на пернишкия наркодилър Румен Стефанов – Алф.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *