Журналисти от вестник „Атака“ принудени да протестират?

2
Волен Сидеров

Журналистите от вестник „Атака“ били задължени да протестират пред сградата на Министерския съвет от лидера на едноименната партия Волен Сидеров, пише вестник „Преса“. Според информацията, достигнала до вестника, той дори се скарал по телефона с един от тях, защото закъснял.

Според него, протестът е организиран срещу управляващата партия, която иска да закрие единствения опозиционен вестник със „смело перо“, като привлече депутатите от партията и отнеме държавната й субсидия.  На коренно различно мнение са вече напусналите депутати Кирил Гумнеров и Камен Петков, които заявиха в събота, че изданието никога не е било финансирано от тези средства и загубената държавна субсидия не би могла да попречи на отпечатването му.

Вестник Атака

Бившият им ръководител Волен Сидеров бе категоричен, че ще направи всичко възможно да запази партийните медии. Вестникът може да промени периодичността на излизането си, но ще продължи да съществува, а телевизия „Алфа“ ще продължи да излъчва, добави той. Междувременно лидерът на РЗС Яне Янев заяви, че води чисто колегиални разговори с бивши членове на „Атака“. По думите му, партията е основана на семейно-материална основа, довела до лошия й генезис. Той категорично отказа възможността „Атака“2 да бъде прехвърлена на РЗС. Нарече партията на националистите „безкрайно негативна и срамна страница на посттоталитарната история на страната“. По думите му, групата на неговата партия в парламента трябва да бъде възстановена, за да бъде коректив на управляващите.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *