Журналист съди Правителството за укриване на информация!

0

jurnalist1Човек направо може да се изуми от това какви неща в България са секретни. Репортер от софийско издание например поискал официална справка за командировките на премиера Бойко Борисов – в страната и в чужбина. Отказват му. Обяснението на чиновниците е, че премиерът харчи лични средства за служебните си пътувания. Да бе, да. Ако е така – да каже колко е наброил на военните хеликоптери, с които ходи да гледа блокадата на границата при стачката на гръцките фермери. Или пък когато летя до Дунава да инспектира прословутата Втора атомна. Или пък като прелита час по час до Брюксел, колко дава от джоба си – само за самолетен билет или плаща целия purvanov1полет…

Нормално е един министър-председател да обикаля и страната, и чужбина. Има срещи и визити, които не могат да бъдат заменени с никаква кореспонденция. Просто резултатът ще е друг, а може би – и никакъв. Но дето се вика – още не годинясал на поста и премиерът започна да прилага хватките на предшествениците си. А те колкото по-напредваше мандата им, толкова по-се гнусяха от обикновено запитване като това. Затова сега репортерът съди правителството за отказ на достъп до информация. purvanov2И най-вероятно ще спечели делото – не е поискал плановете за предстоящата полицейска акция, нали?

Президентството обаче направо удря в земята Министерския съвет. Главният секретар на Георги Първанов отказал на друг журналист да даде справка колко на брой и кои са имената на помилваните затворници, както и съставът на комисиите, които са вземали решенията. Супер секретна информация, нали. Добросъвестните и почтени граждани на страната, оказва се, нямат право да знаят кои престъпници и по-скоро – за какви престъпления са били на топло, но са излезли на свобода. Поне да знаят с кого си имат работа.

Алооооу, управници – много бързо се самозабравяте! Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *