Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Тодор Живков – най-великият държавен глава на България – биография – 1 част

Тодор Живков

Доказано е, че в младостта си Живков е имал една единствена случайна среща с цар Борис ІІІ. С компания колеги от Държавната печатница Тато бил на излез из Рила.

Младежите се заблудили в гората. По едно време чули изстрели и излезли на една поляна. И там видели царя и свитата му, които ловували из гората.

Борис ІІІ почерпил младежите със сандвичи и коняк от манерката си. Извадил карта и им показал пътя. Години след това случайно рандеву Живков със смях разказвал в компании: „не смеех да говоря на срещата си с царя, за да не ме изключат от БКП. Ха-ха-ха!“

Като младеж Живков не близвал алкохол, даже членувал в трезвеническото дружество в Графическото училище към Държавната печатница в София.

Младият Тодор от Правец трудно се поддавал на съблазаните на големия град. Обаче за първите си арести от полицията, самият Живков разказвал за една „пиянска история“ станала с него и другарите му: „Отиваме на имен ден на колега. Какво направихме там, та се напихме всичките! И аз съм ги повел оттам да се бием в полицията.

И те ни арестуваха. Един по- възрастен беше между нас, бай Иван, вика на старшия: „Бе те са добри момчета, ама напили се, бе“. И ни пуснаха.“

Години наред документалните кадри с Тодор Живков, където той се здрависва с партизани от бригада „Чавдар“, се въртяха в кинохрониките. Народът даже се шегуваше, че филмчето показва „как другарят Тодор Живков се запознава с партизаните на 9 септември 1944 година“.

Отстранените по- късно истински участници в преврата твърдят, че документалните кадри не са от 9 септември, а са направени няколко седмици по- късно, когато партизаните са заминавали като доброволци на фронта. И историческото ръкостискане не е станало в градската градина пред Народния театър, а на площад „Славейков“.

Тодор Живков бил най-великият диктатор………….

Възходът на Живков към властта преминал съвсем естествено през парламента. Изборите за народни представители през 1946 година били особено бурни- опозицията и комунистическата партия се надигнали в офанзива. Кандидатурата си за депутат Тодор Живков издигнал в родния си град Правец. Предизборното му събрание там обаче свършило скандално. Бай Тошо първо говорил разпалено за програмата на ОФ- това много се харесало на съселяните му (Правец още бил село от Ботевградската околия).

След това последвала прожекция на документален и игрален филм. Всъщност читалищният салон се напълнил главно заради безплатното кино. Първо завъртели филмчето за известната съветска балерина Олга Лепешинская– именно то шокирало съселяните на Живков. Примадоната била показана на екрана, според думите на местното население „почти без дрехи“. Правешкият свещеник поп Васил, който бил седнал до кандидат-депутата, направо подскочил от скандалните кадри и рекъл извинително: „Аз ще си вървя,защото имам неотложна работа в църквата“. Смутените селяни изгледали филма до край. На следващият ден опозиционният печат в София гръмнал: „Тодор Живков докарва голи жени в Правец!“ Въпреки всичко на изборите Тато победил- влязъл в Народното събрание и седял там цели……….43 години! Това е истински парламентарен рекорд!

Виж 2 част от „Тодор Живков – най-великият държавен глава на България“ ТУК:

ВИЖ ВИДЕО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

3 кометара за Тодор Живков – най-великият държавен глава на България – биография – 1 част

 1. Vasquez Отговор

  29.08.2017 в 17:52

  Може ли авторът на статията да ми каже нещо за образованието на Тодор Живков. Кое отделение е завършил най-малкото? В село Правец ли е започнал и свършил образователният му процес? Интересувам се, защото Тодор Живков по обем писмено творчество надминава Иван Вазов, чак гони Маркс и Ленин…

  Къде е придобил умения на гениален фалшификатор, какъвто казват, че е? Или и това е пропаганда?!

 2. Анонимен 1 Отговор

  29.08.2017 в 19:32

  Vasquez, образованието е без значение. Важни са постиженията. Исус Христос е без никакво образование, а е най-великият човек на земята. А що се отнася до Тодор Живков, ето един спомен от онова време.
  При Тошо всичко беше в ред.
  При Тошо всичко беше в ред,
  Ядяхме хляб с масло и мед.
  През лятото се къпехме в морето,
  През зимата със ски
  Кръстосвахме Балкана под небето.
  Но щом си Тошо замина,
  В боклука ровим за храна.
  За старците морето пресъхна,
  Част от Балкана в боклуци потъна,
  Останалата част я Царят открадна.

 3. Vasquez Отговор

  29.08.2017 в 20:30

  Ох, ще се пръсна от смях. Той и Мохамед бил неук, но измислил цял Коран, който последователите му декламирали наизуст, а после бил записан за поколенията…

  Ще се окаже, че най-необразованите хора имат най-голям интелектуален багаж? Да не би и Вие да сте от тях? Природно надарени с мъдрост…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *