Жив да не бях: Дерат ни на два пъти за една глоба към КАТ

0
КАТ

Отдавна в България мобилните оператори карат хиляди граждани да плащат една и съща сметка по два или три пъти. Държавата се прави, че не забелязва и гавазите им съдират по няколко кожи от една овца. Най – лошото обаче тепърва предстои, защото и КАТ въведоха подобна практика – след като си си платил глобата за нарушение, трябва да се издължиш още един път.

Недоволни граждани алармираха, че ще трябва да внесат втори път глобите по наложени им санкции, защото при проверка в компютърната система на полицията излизало, че все още не са погасили задълженията си. На голяма част от издължилите се шофьори, глобата им била събирана повторно с данъците. Въпреки че те искали справка, системата показвала задължение, а те не можели по никакъв начин да удостоверят, че са го погасили.

КАТ

В България единственият начин да докажеш, че си внесъл парите бил да извадиш платежното нареждане. При доста от случаите обаче са минали по няколко години и непотребното листче отдавна е изхвърлено на боклука.

Такъв е случаят на Иванов от град Русе, който през 2011 година получил глоба с фиш на стойност двадесет лева. Човекът съвестно се издължил към полицията, но за негово щастие запазил документа. Той бил самоосигуряващо се лице и в един момент станало ясно, че е трябва да си получи 150 лева за надвнесени данъци. От НАП обаче му удържали парите за фиша втори път, тъй като от КАТ им изпратили сведения, че глобата не е платена.

От приходната агенция му наредили, че просто трябва да пусне молба, към която да приложи копие от платежното нареждане. Оттам човекът отишъл да се разправя в Пътна полиция където му казали, че действително им виси с въпросните 20 лева. Той обаче представил копие от платежното.

В момента Икономическа полиция провежда разследване по случая, с цел да се изясни къде заминават внесените суми и по коя сметка се превеждат парите.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=mOsLeg7dFWY

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *