Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Жертви на лихвари трепят душманите си- с видео

strelbaSkandalno.net Зачестиха убийствата на кредитори „кожодери”. Все повече длъжници прибягват до престъпление, за да се отърват от невъзможни за връщане заеми, отчитат криминалисти.

Поради безпаричието и безработицата, много хора прибягват до услугите на квартални лихвари. Повечето търсещи пари на заем от съмнителни лица, не могат да изтеглят кредит от банката, тъй като са считани за неблагонадеждни платци. Това води до процъфтяването на лихварството в най-злокобната му форма. Исканият pariзаем се дава на ръка, без да се подписва никакъв документ. Лихвата се споразумява- още от самото начало е невероятно висока.

С минаването на времето, лихварят я увеличава все повече. Длъжниците са подложени на физически и психически тормоз, ако бавят връщането на парите. Заплахи, жесток бой, рязане на пръсти са основните похвати на лихваря. Цялото семейство е подложено на неописуем стрес. Психиката на длъжника рухва тотално. Отчаянието и безисходицата тласват платеца към крайности- убийство.

Лихварството остава някакси в сянката на другите видове престъпна дейност- наркоразпространение, проституция, кражби. Много хора, забъркали се с такъв тип кредитори, често дори остават на улицата. Лихвите се увеличават, както им дойде. Разчитат най-вече на слабограмотни хора, предимно роми, но никой не е застрахован. Основното, което трябва да се знае е, че задължително се подписва документ, в който е фиксирана лихвата. После се заверява при нотариус. Под подписите и печата нищо не може да се добавя. Така и двете страни, но най-вече длъжника, се застраховат. Жертвите на лихварите обикновено си мълчат и не предприемат никакви мерки, защото нямат доказателства, когато парите са дадени на ръка и по устна договорка.

Длъжниците жестоко са тормозени от кредиторите си. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *