Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Жената на Андрей Иванов въртяла бизнес с Иван Тодоров – Доктора

Андрей Иванов

Съпругите на видни гербаджии- ексшефове в столичното кметство, въртят бизнес за милиони,  а съдружниците им са хора, тясно свързани с бившите ВИС И СИК.

Жените на Андрей Иванов – доскоро шеф на Столичния общински съвет, и Велизар Стоилов, зам.- кмет по транспорта до 2008г, имат интересни бизнес съдружия.

Майа Николчева – Иванова, съпруга на прясно разкарания от поста си Андрей Иванов, до началото на 2008г. е имала дялове в „Еко ресурс – Р“ ООД. Тя излиза от фирмата, а на нейно място влиза Красимир Арсов, известен като бивш шеф на общинска фирма „Чистота“ и съветник от ССД.

Интересни имена изскачат и сред бившите съдружници на Майа Николчева – Иванова във фирма „Аспо“. В дружеството, преди да стане само нейно, е имал дялове бизнесменът Георги Домусчиев.

По- любопитно е, че тя има дялове и в „Източни финанси“. Това е онази прословута фирма, свързана с убития контрабанден бос  Иван Тодоров Доктора.

Наблюдателите на процесите в общината правят аналогия между Майа Николчева-Иванова и съпругата на бившия зам. -кмет по транспорта в Столичната община Велизар Стоилов. Той бе разкаран от кметството през 2008г. след скандал при отдаването на линии на градския транспорт на частни автобусни фирми. Съпругата му Димитрина Стоилова, както показват фирмените регистри, успешно е въртяла бизнес с хора, близки до СИК, ВИС, „Зора Инс“. Името й излиза като собственик във фирми за пътно поддържане и строителство. В тях има дялове и свързаният със СИК Мирослав Александров.

Според системата ДАКСИ той е бил собственик на обявената в ликвидация застрахователна компания „Юнион инс“.

Бизнесменът е съдружник с Николай Маринов – Малкия Маргин.

Велизар Стоилов

Съпругът на бившата треньорка и настояща бизнес дама Димитрина Стоилова – Велизар Стоилов, едва ли е запомнен като зам. – кмет на столицата, но той ще остане завинаги в сърцата на българските домакини защото е един от избирателите на чушкопека. Бившият зам.- кмет на София прави прави гениалното си откритие през далечната 1978г. По това време той работи като инженер в кюстендилския завод за кухненско обзавеждане.

Явно бизнесът на семейство Стоилови е във възход, защото още през 2007г. те са си купили апартамент от 60 кв. м в Северна Гърция за 100 хил. евро.

Семейство Стоилови притежава и няколко имота в София. Разбира се, те са далеч от постижението на Майа и Андрей Иванови. Те станаха прословути с натрупаните 47 имота, повечето придобити, след като съпругът става шеф на Столичния общински съвет.

Автор: Атанас Тодоров, в-к „Галерия“

ВИЖ ВИДЕО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *