Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Жена – мъж живее 43 години в Карабунар

Възможно ли е да си жена, да имаш нормално семейство, деца, напълно женски образ сред хората, но в същото време да си мъж? Е, това го може нашенската бюрократична машина. Тя превръща жена от село Карабунар в мъж и вместо да се извини за проблема и да го отстрани, продължава да й (му) създава нови и нови усложнения.

На документи г-жа Любка Игнатова е… мъж. Нейното чудо е ничие, а работата хич не е за смях, макар, че доста читатели тук биха се усмихнали, правейки асоциации с травестит или транссексуален.

Любка, която е на 43 години получила писмо от службата по гражданско състояние в Пазарджик, че нейният акт за раждане е фалшив.

Това било гръм от ясно небе за нея. Направена справка показала, че документът е оригинален и че не е подправен. Нелепото е, че никой досега не е забелязал промяната. В редките случаи, когато й се налагало да вади дубликати, и тя самата не се е зачитала сериозно, че е записана с женско име, но с мъжки пол.

Сега от ЕСГРАОНА обаче й издават удостоверение за раждане, в което за първи път изрично е упоменато, че Любка е хем жена, хем мъж. Ползвайки го тя трябвало да заведе дело срещу държавата, за да докаже, че всъщност е само жена.

Унизително, нали?
А и финансово ангажиращо. Игнатова направила консултация с адвокат – стартовата цена била 240 лева плюс съдебните такси, а таванът – непредвидим. За да докаже, че е жена, като нищо ще хвръкнат хиляда лева.

„Нямам излишни пари! Това е грешка на общината, а не моя, така че те са длъжни да си я отстранят. Знам, че много хора ще се смеят, но хич не ми е до смях. Надеждата ми е да възтържествува справедливостта и проблемът да се отстрани, без да давам излишни пари на вятъра за глупости.

Любка Игнатова се закани да предостави случая си на Българския Хелзински комитет и да заведе дело срещу общината и държавата за преживяното оскърбление.

ВИЖ ВИДЕО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *