Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Жена – фантом роди 5 деца и ги приписа на сестра си

Жена без ЕГН роди 5 деца

Жителката на село Черноглавци – Гюлтен Кабилова с право може да се нарече жената – фантом, след като в продължение на четиридесет години живя без ЕГН и акт за раждане. През това време обаче късметлийката се сдобила с пет деца, които записала на името на сестра си.

По този начин любезната роднина на Гюлтен по документи навъдила общо 12 наследника, които за добро или зло, се раждали през период от пет до седем месеца. Така например в една и съща година сестрата Гюлшен излюпила сина си Тургай и племенницата Филка, а през следващата година народила още две дечица – първия син на сестра си Огнян и дъщеричката си Леман.

Жена без ЕГН роди 5 деца

Най – невероятно в цялата е история е, че двете сестри живеели в различни селища и съвсем отделно една от друга. Гюлтен, която няма ЕГН живее в Девня, докато услужливата сестра Гюлшен се е установила в село до Шумен. Никой не може да си обясни какви документи са вадили двете в гинекологичните клиники, където са раждали. И дали въобще някой им е искал такива.

В един момент обаче на Гюлтен и писнало да живее без документи, защото разбрала, че ако се узакони ще има право на социални помощи. Тогава отишла при адвокат Метин Джамбазов, който въобще не искал да приеме историята на нелегалнната булка за вярна. За да провери достоверността й, той пропилял месеци в борба с тромавата система у нас.

Когато Гюлтен и роднините й се изправили пред съда, за да свидетелстват по случая, изумените магистрати също не могли да вдянат повече от час за какво точно става на въпрос. Братята и сестрите на жената обаче свидетелствали задружно, че Гюлтен е родена през юли 1971 година.

В крайна сметка се оказало, че при раждането на жената, малограмотните й родители просто пропуснали да я регистрират в кметството на родното Черноглавци. На заседанието си, съдът в Шумен взе решение за издаване на ЕГН и акт за раждане на Гюлтен.

Виж видео:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Жена – фантом роди 5 деца и ги приписа на сестра си

  1. Надя Отговор

    26.03.2012 в 1:24

    На нищо не се учудвам вече… заради нашата скапана система, аз пък 16 години бях с мъжко ЕГН…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *