Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Желю Желев виновен за бума на алергии у нас ?

Бившият президент Желю Желев е причината 50 % от българите да имат алергия. Договорената от него през 1990 г. американска царевица е била заразена с отрова от плевела амброзия. Растението предизвиква алергии, астма и много други заболявания. До ден днешен обаче последствията от отровната царевица продължават, тъй като плевелът е заразил и мелниците, направиха шокиращо разкритие родни водещи специалисти.

Желю Желев сключва сделка за 300 000 тона от вредната култура. За отровната царевица България не плаща почти нищо, тъй като САЩ решават да ни я отпуснат под формата на помощи. Заразените зърна се смилат на брашно и попадат по магазините. Прашецът от амброзията замърсява обаче и мелниците. Дори когато свършват американските помощи, отровният плевел продължава да е част от менюто на българите.

Прахът на амброзията е изключително опасен и дори в много малки количества причинява алергични реакции. Растението е изключително адаптивно, бързо се приспособява и започва да се размножава и при трудни условия.

Алергозолите са категорични, че отровната царевица на Желю Желев е една от основните причини всеки втори българин да има алергия. Зърното е било прието на вяра от братята американци, без да се направят задължителните изследвания за качеството му. Пуснато е в търговската мрежа, откъдето милиони българи са го купили и са го консумирали. Най- тревожното е, че отровата на амброзията действа бавно. Могат да минат и няколко години, докато се прояви ефекта – алергия, астма, кожни заболявания и др.

Алергични реакции предизвикват и …изборите. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *