Жегите докараха…простудни заболявания

0

Почти двойно са се увеличили пациентите в кабинетите на джипитата, предупредиха общопрактикуващи лекари. Големите жеги в България през последната седмица са довели до бум в простудните заболявания.

Най-често хората гасели топлината с ледени безалкохолни, или сладолед. От рязката разлика в температурите се получавала или ангина, или стомашно-чревно разстройство, често придружено с болки и повръщане. Други разгорещени отваряли всички прозорци с надеждата да направят течение и да се разхладят.

Много често вместо желаната прохлада, получавали схващане на врата и гърба, болки в мускулите, треска и задължително посещение при лекар. Баялдисали от жегата пък влизали в банята и си взимали дълъг и успокоителен леден душ. В комбинация с прегрялото тяло, ефектът бил почти мигновено втрисане, ако организмът не е кален преди това. Баби киснели крака в легени със студена вода, а резултатът бил хрема и болки в тялото.

Най-много пострадали обаче има от климатици. Те правели разлика с външната температура над 10 градуса и влизането и излизането от офиса им докарвало бронхити и дори пневмонии. Лекарите са категорични, че в жегите не бива да се пият ледени напитки, питиетата трябва да бъдат стайна температура, не са препоръчителни ледени душове за несвикналите, а климатикът трябва да намаля температурата най-много с четири градуса, иначе организмът получава шок. Температурата може и да е по-ниска, но не се препоръчва непрекъснато влизане и излизане от помещението.

Опасни жеги. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *