Жалкият живот на убития Кирил Кирилов – Киро Шкафа!

4
Кирил Кирилов - Шкафа

Целият живот на Киро Шкафа е водел или към затвора, или към куршумите. Още като ученик той се сдушва със сочения като тартор на бандата за отвличания „Наглите“ Прокопи Прокопиев – Културиста. Двамата са съученици от Монтана, заедно бръмчат като тийнейджъри с мотори из града. С внушителния си вид плашат хората и където се появят всички изчезват моментално.
Киро Шкафа завършва строителния техникум в Монтана, но нито ден не е работил по специалността. Той помпа мускули по фитнесите и се опитва да се прави на модерните и страшни през 90-те мутри. Шкафа започва улична търговия с дрехи от Сърбия. Събира доста пари, но това му е малко – той иска да е тартор в района. И успява – заедно с приятеля си Прокопи. Те се въртят около охранителните фирми „Анаконда“ и „Рикон“. Но от там са изгонени, защото са неуправляеми. Поводът е мутренска акция в берковския бар „Космос“. Тогава гардове на „Анаконда“ атакуват заведението и започват масов бой с конкуренти. При него е убит 26-годишният Мариан Ангелов от Берковица.
Полицията не успява да докаже кой е нанесъл смъртоносния удар. Шкафа и Културиста са жестоки и без никакви задръжки. Нападат и обират чейнч бюра, коли, заведения… Киро започва да се дрогира въпреки спорта, което го прави още по-буезскрупулен. Според хора от Монтана двамата не се спирали пред нищо. Не било проблем за тях и убийството. Тясната им специалност обаче са грабежите. На 15 август, 96 г. пребиват край Сливен германският гражданин Мехмет Танриверди, за да отмъкнат мерцедеса му. Чужденецът е инженер, водач на кюрдска общност във Франкфурт. След нападението на бандата той се озовава в сливенската болница със счупени крака, само по къси панталони и окървавена тениска.
По-късно за нападението са обвинени 6-има души. Единият е полицай от патрулно-постовата служба на Второ РПУ и затова делото за грабежа е поето от военния съд в Сливен. Прокопи и Кирил са пратени на съд с полицая Васил Василев, бившия служител в УБО Тодор Милачков, Костадин Йорданов и Кирил Дамянов.
Василев се запознал с останалите през 1996 г. Бил притеснен финансово, имал да връща заем. Бандитите започнали да го

Цял час никой не прибра трупа на гръмнатия в Младост Кирил Кирилов!

водят навсякъде заради полицейската униорма, стоп палката и синята лампа. Един ден полицаят бил извикан да помогне за безпроблемно придвижване на тир със стока от Бургас за София. Казали му да дойде с униформа и палка. По-късно аверите твърдят, че колата на германеца случайно е попаднала пред очите им на петолъчката и ги осенила идеята да го оберат. Полицаят облякъл униформата и спрял колата на чужденеца.
На Шкафа се приписва и жестоко убийство на чужденец, станало край Монтана. През лятото на 97 г. той причакал колата на хърватин, спрял го на магистралата и под предлог, че моли за пътна помощ, опрял дулото на пистолет в тила му и го завлякъл край язовира в село Славотин. Там му нанесъл побой, претарашил го, задигнал му валута и левове, завързал го със сизал със сицилианска примка и го хвърлил в язовира. В дръзкия обир чу помагал небезизвестния от криминалния контингент в региона Методи Клошара, който по-късно бил заловен и осъден доживот за безброй престъпления. Задържаният понесъл цялата отговорност по случая. Кирил Кирилов се измъкнал невредим и покрил следите си.
По-късно попада в затвора и след като излиза от пандиза в движение се включва в наркобизнеса. Криминалисти проверяват и дали убития тези дни Кирил Кирилов – Шкафа няма пръст и в грабежи, извършени в последно време.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

4 КОМЕНТАРИ

  1. Snimkata dejstvitelno e na Poli, a vie kato zhurnalisti bihte mogli da svurshite po-dobra rabota. Dosta ot neshtata napisani sa pulni gluposti i montanski kljuki, njama da e zle da se zadulbochite poveche v backgrounda na tezi momcheta… Kartinkata ot stani izglezhda mnogo jasna, no ne e! Kiro ne beshe svetec no ne beshe izrod kakto opisvate! Mnogo takiva momcheta popadnaha v tezi sredi po vremeto na prehoda zashtoto njamaha mnogo drugi varianti! Leka mu prust, a istinskite Nagli sa vse oshte navun!

  2. Тази снимка по горе не е с лика на Кирил! Написаното по горе представя на читателите пълни глупости, по принцип има и може какво да се напише, но нека да е вярно! Никой в Монтана не е стресиран от поведението на Кирил и то лично както е написано че когато се появи всички бягат. Къде бягат? Кирил никога не е бил ученик на споменатото училище, учил е в ПМГ, а е завършил в СОУ. Тук журналиста писал тази дописка е събрал информация за няколко човека и я е представил за един ми се струва. Независимо от всичко Нека бог да му прости греховете и да му е лека земята където е вече отредено като последен дом и ако има задгробен живот то нека да му е различен от този тука!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *