Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Жалби срещу използването на децата в протестите

деца протести12Над 15 жалби от граждани и партии са постъпили в Комисията за защита правата на детето.

Телефонните сигнали са много повече. В тях се предупреждава, че улицата и то протестираща улица, не е подходящо място за възпитанието на едно дете, каза председателят на Държавната агенция Ева Жечева.  Майките с количките излагат децата си на висок шум, детските тъпанчета са нежни и непрекъснатото думкане на барабани, крясъци и надуване на свирки увеличава опасността от спукване на тъпанчетата и оглушаване, пише лекар УНГ.

Малчуганите до 10 годишна възраст пък стоят в шумната тълпа, има опасност да бъдат стъпкани или да се изгубят. Ако родителите ги държат здраво, това няма да стане, но те пък се намират в среда, неподходяща за възпитанието им. От всички страни долитат викове, крещят се нецензурни думи, самите протестиращи псуват и викат високо обиди, всичко тава са думи, от които едно дете трябва да бъде държано далеч.деца протести11 На улицата малките рано рано научават, че нещата могат да се решават и с насилие и то направо от улицата. Че като крещиш, ще получиш всичко. Щом мама и татко крещят лоши думички, щом чичковците и лелките около тях също крещят, значи това е нормално. Щом казват дайте да ги махнем, да ги смажем, боклуци, отивайте си, щом ритат и рушат, значи и това е нормално.

Така детската психика се изкривява, самите родители без да искат формират у децата си и отключват агресия, а след това като се случи непоправимото казват, но той беше добро дете. Не зная защо е отишъл с нож на училище. Не зная защо е разбил главата на съученика си. Воденето на деца на протестите тепърва ще има отражение върху подрастващите, смятат специалистите. Особено върху тези, които чуват от родителите си колко пари са взели, за да излязат на улицата. Психолозите го определетя като бомба със закъснител. И напомнят, че дори в най-свирепите войни никой не си е позволявал да взима деца на фронта.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

3 кометара за Жалби срещу използването на децата в протестите

 1. Андерсен Отговор

  26.08.2013 в 20:23

  Протестиращите да вземат да прегледат закона за МВР в часта за масови мероприятия и безредици.Те застрашават не тъпанчетата на децата а техния живот.Полицията не е социална служба,при безредици употребява сила,газ,водни струй,техника без да се съобразява има ли деца или няма.Предполага се че деца нямат място на протести.

 2. Нина Отговор

  27.08.2013 в 11:02

  Да вземат и бабите си да закарат в инвалидни колички! Пожалете децата! През лятото ги заведете в парка, а не на протест. Що за хора ще отгледате след това, сещате ли се?

 3. Недко Отговор

  28.08.2013 в 10:35

  Днес пак има снимки на войнствено изпъчени деца от снощи. Въпрос с понижена трудност – какви ще станат тези деца утре?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *