Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Земята поглъща Перник

Перник бавно, но сигурно потъва. Минните галерии под града не са запълнени и постоянно се пълнят с вода. Проблемът не засяга само отделни къщи или квартал, а абсолютно цял Перник. Въпреки че общината е наясно с проблема от четири години, все още не са направени дори пълни проучвания на състоянието на старите мини под града.

 Дори новопостроени къщи и кооперации само след няколко години се напукват. Затова и имотите в Перник се продават изключително евтино. Софиянци, решили да се отърват от хаоса в столицата, масово купуват къщи в миньорския град напоследък. Това, което научават твърде късно е защо имотите всъщност струват толкова малко. Като се появят първите пукнатини, им става ясно коя информация е била укрита по време на сключване на

Потъващите имоти в Перник се продават за жълти стотинки

сделката.

По телевизиите беше излъчен репортаж за потъващ блок в квартал „Христо Ботев”. Всички живущи са собственици на апартаментите. Въпреки ремонти и опити за запълване на пукнатините по стените, положението не се е подобрило. Цепнатините се толкова големи, че през тях може спокойно да се наблюдава какво се случва навън. Това, което не се споменава от репортерите е, че не става дума за единичен случай, а за масов проблем в целия град. Заради потъването, градския футболен тим „Миньор” дълго време нямаше стадион. След като миналата година беше изградена подпорна стена, в момента тя отново е напукана.

Все още перничани не са изпаднали в паника, въпреки че от четири години насам, ситуацията е изключително тежка. Но това неминуемо ще се случи, категорични са експерти. За тези няколко години обаче от общината не са взели никакви мерки. Все още липсва и цялостна оценка на състоянието на рудниците под земята.

Ето какво разказват перничани за проблема. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *