Земетресението в Турция засегна нашето Черноморие

1

Туристите по българското Черноморие се радват на хубаво слънце, но във водата могат да влязат само моржове. Тя беше достигнала 22 градуса и вече отиваше към 23, когато земетресението в Турция предизвика обръщане на морските пластове.

Топлата вода се отдръпна навътре, а край брега дойде ледена вълна, която тепърва ще събира слънце. В момента температурата й 18-19 градуса и се очаква да се стопли до средата на юли, ако няма нови катаклизми. Това явление става през няколко години и винаги е свързано със земетресения в южната ни съседка. Или в самото море. Появяват се силни подводни течения и на езика на моряците морето се обръща.

 Сегашното охлаждане на морето е пай само за сърфистите. Те правят лупинги върху високите вълни, облечени с неопренови костюми. Спасителите са приготвили свирките си за евентуални смелчаци, но почти никой не рискува да замръзне във водата и всички кротко си лежат по хавлиите. Ако планирате почивката си за юни, изберете хотел с басейн. Там няма подводни течения, няма водорасли и медузи. Е, липсва романтиката на гмуркането във вълните и плуването зад шамандурата, но удоволствието никога не може да бъде пълно. Чуждестранните туристи засега кротуват край басейните и само скандинавците цепят морето, без да им пука.

Тежки земетресения удариха Турция през последните години. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

  1. Клипа е уникален, радвам се че попаднах на този блог, за да го видя, вече често ще ви посещавам.Не знаех, че това явление става през няколко години и винаги е свързано със земетресения в южната ни съседка. Или в самото море. Появяват се силни подводни течения и на езика на моряците морето се обръща.Водата е страшно нещо,няма спасение ако природата се е разбунтувала. Всяка година съобщават за разни инциденти и на острови, които след години вече ще бъдат под водата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *