Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Зеленчуци гиганти отглеждат в космоса

90 к. г тикви виреят в космоса

Китайски учени създадоха 1 – ят в света суперзеленчук. Генетичното чудо е сътворено в открития космос. Семенца на цветя, памук, домати и краставици излитат в земната орбита на борда на китайска совалка, където чрез нови иновативни технологии изникват зеленчуци гиганти. Зеленчуците са подложени на космическа радиация, поради което мутират и достигат гигантски размери по естествен начин.  „Находката ще се окаже истинска конкуренция на генетично модифицираните зарзавати, които често пъти са опасни за здравето на хората“, разяснява Ли Ченгджи професор от университета „Биянг“ в Пекин. “ Космическото градинарство вече не е сън, а реалност“,  убеден е специалиста.

Китайски астронавти отглеждат зеленчуци гиганти в космическа станция

Според ученият за Пекин това е същинска революция, която може да се окаже ключът за излизане от кризата с недохранването на света. Ли Ченгджи споделя, че сред зеленчуците отгледани в земната орбита са 6 – килограмови патладжани, 60 см. краставици, 90 –  килограмови  тикви, 25 см. чушки и невиждано красиви цветя. Китайците правят опити да произвеждат космически растения още от 80 – те години на миналия век. Преди известен период от време Китай се похвали публично и със своя огромна реколта на ориз и жито, отгледана при микрогравитационни условия.

Така че напористите китайци явно са решили да впрегнат най – големите си умове и всички нови технологии, с които разполагат, за да постигнат така желаните култури, които да засенчат генетично модифицираните и без друго вредни  зарзавати.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *