Здравната каса започна да убива и хора с трансплантирани органи

1

За помощ към „тежката артилерия на ГЕРБ” министър Атанасова се обърнаха хора, които са претърпели трансплантации  или очакват такива. Новата политика на касата е да не се ползват новите лекарства, а техни генерации, чието действие не е доказано в практиката. При наличието на съвременни медикаменти, които помагат да се задържи органа, оперираните получават от касата такива, което вече са застрашили здравето на няколко успешно оперирани.

Лекарствата са стара генерация и са много по-евтини. Нашият живот протича така – първо чакаме донор и сме между живота и смъртта, после пак сме на същото място по време и след операцията, накрая се борим да задържим органа и едновременно се борим със здравната каса, каза председателят на Националната асоциация на трансплантираните Боян Грънчаров. Ако нямаме пари сами да си купуваме животоспасяващите медикаменти, касата ни обрича на сигурна смърт. Не можем цял живот да живеем като осъдени и да чакаме кога ще дойде палачът.

На пресконференция в БТА от асоциацията призоваха държавата да не бъде скъпа на триците и евтина на брашното. Те обясниха колко скъпо струва една трансплантация на самата държава и добавиха, че е безсмислено след  толкова труд от страна на лекарите и пациентски надежди да отидат на вятъра, защото ги няма поддържащите лекарства, или заради смешни икономии се купуват по-евтините. Евгени Георгиев, който също е от оперираните определи поведението на НЗОК като геноцид върху живота на пациентите. Касата се прави на Бог и определя кой да живее и кой не, казаха други пациенти. След като сме минали през Ада, бихме искали да живеем, казаха хората с чужди органи, чийто живот в момента зависи от лекарствата.

ВИЖ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/KfZMDPP63jY

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *