Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Заводите на Николай Банев пред фалит. Олигархът уволни стотици работници!

banevДесетките предприятия, собственост на АКБ-Форест, са пред фалит. Сред тях: „Полимери”- Девня, „Елма” – Троян, „Декотекс”- Сливен. Като спасителна мярка, Николай Банев е предприел главоломни съкращения. Стотици ще останат без препитание, заради дългогодишното слабо управление, което в крайна сметка се пречупи съвсем под натиска на кризата.

Заводът в Троян за производство на ел.двигатели, машини и съоръжения бе приватизиран от „АКБ Форест”, чийто шеф е олигархът Николай Банев. Предприятието е натрупало дългове и работи на загуба от близо година.

Евгения и Николай Баневи

Евгения и Николай Баневи

Над 320 работници са уволнени до момента. Банев лично отишъл да им го съобщи. Посъветвал ги да отидат да берат маслини в Испания или да станат шофьори на таксита. Дори „благородно” им предложил помощта си, ако решат да се преквалифицират в полски работници в чужбина.

„Полимери”- Девня, по думи на експертите, направо е разорено. Минималните печалби изобщо не стигали за покриването на огромните разходи. Николай Банев е назначил на шефското място третата си съпруга Евгения. Въпреки, че работниците не са взимали заплати от два месеца, г-жа Банева ще печели по 13 000 лв.на месец като управител на завода. Говори се, че в скоро време ще започнат стачни действия срещу предстоящите уволнения и неизплатените възнаграждения.

"Русалка"

"Русалка"

Освен на крупно число заводи, Николай Банев е собственик и на много земи по родното Черноморие. Отново чрез приватизация, олигархът преди време сложи ръка върху „Русалка”, „Градина”, „Каваците”, „Златна рибка” и още безброй други почивни комплекси.

Кризата ускорено топи милионите на Банев. Бизнесменът продава частните си самолети. По всяка вероятност ще се раздели и с някои от черноморските си имоти. Заводите, които притежава, също ще сменят собственика си. Разбира се, ако има кой да купува.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

4 кометара за Заводите на Николай Банев пред фалит. Олигархът уволни стотици работници!

 1. Елица Отговор

  09.11.2010 в 22:31

  Oт коя дата е статията? Защо в този сайт никога не споменава датите на публикациите?

 2. БЕРОЕ Отговор

  11.03.2011 в 17:14

  Копеле мръсно!

 3. БЕРОЕ Отговор

  11.03.2011 в 18:21

  Всичко на този свят се връща, твоята жена -маймуна ще ти разкаже играта!

 4. нася Отговор

  21.05.2012 в 18:11

  А бе тия мафиоти още ли са на свобода.??

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *