Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Завишават изкуствено цената на хляба

Хляб

Комисията за защита на конкуренцията реши да се активизира няколко месеца преди парламентарните избори, за да имитира все пак някаква дейност. Оттам съобщиха, че започват разследване за картел на най – големите търговци и производители на брашно, защото имало съмнения, че те са направили кръгла маса и са се договорили помежду си да повишат изкуствено цените на продукцията.

В КЗК имало опасения, че големите мелничари са изкривили пазара на кравай, чрез вътрешно споразумение, повишаващо значително цената на хляба. До своето откритие инспекторите стигнали, след като в продължение на месеци правели проверки и още толкова време изготвяли доклада.

Монополист

От Комисията припомнят, че в края на месец септември извършиха съвместна акция с МВР, при която обискираха офиси на Съюза на мелничарите, в който членуват най – големите от бранша. По време на тараша били установени очевидни несъответствия в цените, което ги навело над мисълта, че продажната цена се формира въз основа не само на закона. Това на практика значело, че брашното е оскъпено заради лична облага и установяване на монопол.

Скептично настроени към дейността на държавните органи граждани пък коментираха, че съвсем не е нужно да се губят ценни месеци в увъртания и откриване на отдавна известни истини. Няма българин, на който да не е ясно, че у нас пазарът се формира от под петдесет души в цялата страна, които необезпокоявано си разиграват коня и държавата няма нито воля, нито желание да ги спре. Доказателство за това са драстичните повишения на храните само за последните седмици, за което време някои продукти поскъпнаха с повече от 50 %.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=pbbpJ1itOxQ

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *