Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Заваляха първите глоби за пушене !

Цигара

Пазете се пушачи

650 инспектори, погнаха пушачите още от първия ден на забраната. Както е известно на всички, от днес 1-и юни (Ден на детето) е забранено пушенето на обществени места.

Факт е и първата глоба за нарушаване на забраната. Отнесе я кръчмар от „Студенстки град” в София. На вратата е имало надпис, че в заведението се пуши, а в пепелниците е имало и изгасени фасове. Първата глоба е в размер на 300 лв, за втора 500лв. и така постепенно се увеличават санкциите.

Недостатък в закона е, че инспекторите трябва да обикалят с полицай, защото нямат право да ни искат лични данни и съответно не могат да съставят акт. Също така, наргилетата са „разрешени” и сигурно това ще бъде масово употребявано по барове и дискотеки. Забраната е за пушене на открити и закрити обществени места, като може да се пуши само в специални помещения по летищата, ако разбира се има иградени такива. Друга необмислена грешка е, че тези 650 инспектори трябва да следят и за нарушение в хранителните и алкохолните магизини, а дали ще могат да си свършат задълженията все още е под въпрос.

Как ще се прилага забраната за пушене. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

3 кометара за Заваляха първите глоби за пушене !

  1. Брамбалей Отговор

    01.06.2012 в 10:58

    Аз не пуша.Защо се забранява на хората да пушат а държавата увеличава акцизите за тютюна и лапа милиони.Махнете акциза ,цигарите и вашата печалба,иначе някой прави някого на балама с гръмки фрази за здраве.Ще има много здраве……….на следващите избори.А дали някой ще се трови или не, нито на Боко кратуната му пука нито на мен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *