Затворите в България – най-пренаселените в Европа – с видео

0

ръцеСпоред направена проверка се оказало, че нашите пандизи са най-пренаселени от всички в ЕС. Тази констатация се съдържа в разпространени данни от Европейската комисия. Показателят „брой хора“ спрямо капацитета на занданите в нашата страна е 155,6 на сто, като средното ниво е приблизително 82%. Най-ниските стойности са констатирани в Латвия – 70,4%.
Според данните към този момент в страната ни има 9071 затворници, като 10,4% от тях са задържани в предварителния аррест. 1,9% от задържаните не са български или европейски граждани, а 0,5% са малолетни.
послеСтраната ни е в средата на класацията по брой задържани спрямо броя на населението, като изчисленията сочат, че на 100 000 граждани у нас се падат по 120 затворници.
Проучването обхваща периода 2009-2010 г. и данните са предоставени от Международния център за наблюдение над затворите към Кингс колидж.
Резултатите разкриват, че най-голям процент чужденци, които не са граждани на страни в ЕС, има в затворите в Люксембург – 70%, Кипър-60%, Австрия-46% и Белгия-около 41%.

Преди време затворници в Бразилия вдигнаха кръвопролитна революция точно заради лошите битови условия в тамошните пандизи! ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *