Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Защо хората лъжат за броя на своите секс партньори?

Жените и мъжете лъжат по различни причини, но с един повод – от благоприличие

Любов и секс през погледа на мъжете и жените

Любов и секс през погледа на мъжете и жените

Последните проучвания върху сексуалността и човешката психика показаха, че почти 95% от хората лъжат за своите сексуални подвизи. След проведена в университета на Охайо анкета от психолози за пореден път бе доказано, че мъжката част предпочита да преувеличава сексуалните си достижения, докато дамите обичайно обичат да ги пазят в сянка.

Въпреки различието в поведенческите реакции на двата пола се оказва, че причината за лъжите все пак е една и съща – желанието да отделните индивиди да се впишат в общоприетите стереотипи. Според тях за мъжа е достойнство да има много партньорки, а жената с много любовници обичайно се ползва с лошо име.

мъже и жени

Жените крият за сексуалните си геройства

Професор Тери Фишър казва, че представителите на силния пол в почти всички случаи са готови да разказват надълго и нашироко за подвизите си по време на секс. Също така те могат лесно да споделят и някои свои особености като например, че пишат стихове или обичат да гледат анимационни филмчета. При жените обаче е точно обратното и те често се срамуват да покажат необикновените страни от своя характер.

„Когато говорим за сексуалност, навлизаме в интересна сфера, която непрекъснато ни разкрива нови особености на човешката психика. Изводите, които направихме са, че голяма част от хората изпитват някакви притеснения заради това, как ще ги приеме обществото ако говорят открито за своя опит в секса. Поради това мъжете са склонни да преувеличават, а нежните дами да прикриват своите сексуални подвизи”, споделя професорът.

Виж мнението на капацитета Наталия Кобилкина:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *