Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Защо Бойко Борисов пази Мишо Бирата?

boiko1Защо му е на министър- председателя да пази компрометиран бизнесмен като Михаил Михов – Бирата? Шефът на баскетболната федерация, на всичко отгоре, е и човек на Първанов и БСП? Договор за отпускане на заем в размер на 2 млн. лева, отпуснат от Си Банк на пивоварна „Леденика”, дава отговор на провокиращите въпроси.

През ноември 2009, Мишо Бирата залага бирената фабрика като гаранция за кредита от колосалната сума от 2 млн. лева. Сумата трябва да се изплати на банката през следващите пет години. Копие от договор публикува тази седмица опозиционния вестник „Галерия” .

През февруари 2010 обаче се случва нещо непредвидено – шефът на агенция „Митници” Ваньо Танов отнема лиценза на

Бирата дължи 2 млн.лева на Си банк

Бирата дължи 2 млн.лева на Си банк

пивоварна „Леденика” заради редица нарушения и неплатени акцизи. Фабриката трябва да спре работа, а това означава, че няма как да си изплаща заема от „Си банк”. По това време, Цветелина Бориславова все още е шеф на управителния съвет. Опасността любимата жена на премиера да изгърми с толкова пари е съвсем реална.

След намесата на Бойко Борисов, пивоварната продължава работа макар и без лиценз. Към този момент се отнасят и СРС- тата на Ваньо Танов и Бойко Борисов. Въпреки че се опитаха да подведат хората, че записите са фалшифицирани, това все още не е изяснено. Припомняме,

Борисов натиска Танов заради Цветелина

Борисов натиска Танов заради Цветелина

че разговорите между Танов и Борисов бяха изпратени за експертиза в чужбина. За заблуда на обществото, прокуратурата обяви „СРС- тата на Танов” са напълно фалшиви. Уловката е, че не стана съвсем ясно за кои от многото става въпрос. Анализът на записите беше доста повърхностен и неубедителен.

Вчера Ваньо Танов, след дълго мълчание, се яви на разпит по повод скандала. Шефът на митниците обяви, че разговорите му с премиера са пълен фалшификат. Танов обвини Първанов, че го натопил пред премиера, че извършва незаконосъобразна проверка. Но в записите Борисов казва: „Абе, Мишо Бирата пак ми се обади”. Кой на кого се е обадил, така и не стана ясно.

Има вероятност записите наистина да са манипулирани, но това трябва да го докаже независима и задълбочена проверка. Според независими експерти, такава манипулация е доста трудна и много скъпа.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *