Зарибяват ни с опасни диети

0
Диетолози менте дебнат маниачки на тема перфектно тяло

Псевдо диетолози се възползват умело от затоплянето на времето, за да  подлъжат пухкавите жени,  които отчаяно от години се борят с килограмите, за да изглеждат и те зашеметяващо на плажа. Най – много диетолози менте са на лице в столицата, алармират потърпевши. Маса афиши са разлепили тарикатите из цяла София, за да примамят наивниците да им платят луди пари за чудодейния режим на хранене.

Професор Божидар Поов е категоричен, че трябва да сме много внимателни при избора ни на диета

Лекарите и професионалните диетолози обаче предупреждават да не се доверяваме така лесно на рекламите, защото със здравето ни шега не бива, а то неминуемо е свързано с режима ни на хранене. Най – често диетолозите менте подлъгват жадните за изваяни форми  дами, че ще свалят до 10 и повече килограми с помощта на чудодеен илач или пък екстра диета само за 2 – 3 дни.

Директорът на  Българското дружество по хранене професор Божидар Попов обаче  заяви, че именно защото хората се доверяват на всякакви диети и псевдо специалисти,  толкова често  се среща резултатът  прецакване на цялостното здравословно състояние. Специалистът обясни още,  че за да бъде една диета в действителност ефективна и за по – продължителен период от време, тя трябва да се изготви съобразно здравословното състояние и нужди на всеки отделен човек.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *