Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Запор над „24 часа“ и „Труд“ заради скандал между собствениците

Съдбата на "24 часа" и "Труд" все по неясна

Бизнесменът твърди, че бившият му партньор Любомир Павлов е използвал изданията, за да пере пари. Грозев разкрива още , че двата ежедневника са били заложени от адвокат Стоян Николов срещу заем от 5 млн. евро. Според Христо Грозев юристът действал от името на единият от главните акционери в „24 часа” и „Труд” – Любомир Павлов .

В момента Грозев се опитва да издейства заповед за попечителство над медийна група „България”. Ако това стане, бизнесменът поема контрола върху изданията.

Христо Грозев и Любомир Павлов прекъснаха бизнес отношения следХристо Грозев, Огнян Донев и Любомир Павлов продължават да се надцакват чутовен скандал преди няколко месеца. Тогава Павлов заедно с олигарха Огнян Донев успяха да вземат дяловете на Христо Грозев в издателската група. Грозев се оказа с нищожни проценти от собствеността върху вестниците на медийна група „България” и на практика беше отстранен от управлението. На свой ред, бившият му бизнес партньор Любомир Павлов го обвини, че бил совалка на медийния олигарх Делян Пеевски, който владее вече повече от половината печатни издания у нас. Според Любо Пъпката, Христо Грозев имал намерение да продаде своя дял от изданията на пресгрупата на депутата от ДПС и по този начин да го превърне в абсолютен господар на печатната преса.

Ударът срещу „24 часа“ и „Труд“ идва в момент на сериозно изпитание за двата ежедневника. На фона на сриващите се тиражи, в най- скоро време се очаква излизането на новия вестник „Трибуна“, чийто главен редактор е Тошо Тошев. След като напусна „Труд“, агент Бор премина към конкуренцията от „Нова медийна група“, зад която стоят Делян Пеевски и Ирена Кръстева. Тошев отмъкна половината кадри на „Труд“ и ги привлече към новото си издание. Целта на ежедневника е да нанесе смъртоносен удар върху  „Труд“ и окончателно да го разбие.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

60 кометара за Запор над „24 часа“ и „Труд“ заради скандал между собствениците

  1. Pingback: 2023

  2. Pingback: How do you know if antibiotics are working

  3. Pingback: Can antibiotics cause hepatitis

  4. Pingback: Do antibiotics damage body cells

  5. Pingback: Can antibiotics make me feel sick

  6. Pingback: Can Honey lower BP what does chlorthalidone 25 mg do

  7. Pingback: Where are parasites most commonly found?

  8. Pingback: How do I stay in his mind

  9. Pingback: Brittle and weak bones that are prone to fractures may indicate a thyroid problem?

  10. Pingback: What is the impact of hormonal birth control on long-term ovulation patterns?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *