Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Започна суперакция „Касова бележка“

Данъчни служители командировани от цялата страна обикалят Черноморието в нова акция под кодовото име „Касова бележка“. Целта на акцията е да се провери дали търговците издават касов бон срещу стоките, които продават и дали после не изтриват оборота под предлог, че са допуснали грешка.

Проверяващите правят по два тура. На първия купуват топка, чадър, плажна хавлия, баничка или друг продукт. Ако получат касова бележки, те се връщат след седмица и търсят купения артикул в оборота. Ако го няма, значи търговецът крие колко стока продава и съответно извършва данъчни измами.

Под ножа са кръчми, капанчета, магазинчета, сергии за плодове и дори царевицата по морето. След като министър Найденов не можа да я спре, то Дянков се засили поне да я обложи с данък. Не е ясно обаче колко ще спечели и колко ще изгуби държавата от поредната акция. На данъчните се плащат солидни командировъчни, плащат се и нощувките в хотел. Плажът им също е за сметка на държавата, а консумацията на всичко, което си поискат, минава като средства за проверки. Не е уточнено и ако стоките са нехранителни и проверяващите не са ги изяли, какво става после с тях. Защото само един инспектор може да попълни гардероба си за години напред, под предлог, че проверява.

Служители на Националната агенция по приходите вече си прекарват чудесно по морето и покрай плажа свършват по някоя работа. Данъчните имали сигнали, че фирми продавали специален софтуер, който изтривал дневния оборот, или оставял само една десета от него. Но някои не си правят труда да си купуват софтуер, а просто не издават касови бележки. Това става в магазините за сувенири, играчки, надуваеми плажни артикули, козметика, парфюмерия и всъщност навсякъде, където може да мине номера. Проверяващите ще се опитат да накарат и продавачите на царевица и варени гевреци да издават касови бележки, но не е ясно как ще постигнат това.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *