Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Започна рекета с парното

Абонати със свалени радиатори получават по-високи сметки от съседите си с парно, за това сигнализира жителка на столичния комплекс „Люлин“.

„Нанесохме се през 2000 година и веднага демонтирахме радиаторите. С пенсия 130 лева предпочитам да пестя, разказа Соня Георгиева, която живее в блок 220 заедно с дъщеря си и внука си. В тристайния апартамент,84 квадрата, единственият източник на топло били вертикалните тръби. За топлинните счетоводители обаче те били достатъчно основание да начисляват отопление 220 куб.м. и месечните фактури не падали под 100 лева, а в „силни“ месеци като сегашния стигали до 200 лв.

„В целия блок, два входа по 24 апартамента, да има и не повече от 3-4 жилища, в които радиаторите са официално включени“, продължи Георгиева. Повечето комшии били като нея. Периодично се затопляла у едната, ти другата тръба. „Това означава, че някои хора крадат. Пускат си парно да умъртвят въздуха и пак се изключват, но като поискаме да проверим, не пускат никой да влезе възмущава се жената.

Дяловото разпределение наказва тези, които най-много мръзнат…

Подавали сигнали в „Топлофикация“, но никой не реагирал. Вместо това разликата от замерванията във входа разпределяли основно между собствениците без радиатори. Така на тях се падали по 150 ,200-250 лв, а на тези с измервателни уреди -по 50,60, най-много 70 лв., оплаква се Соня Георгиева. Най-много я прецакват според нея топлинните счетоводители,защото й начисляват 46 кубика обем от банята,която е 1,5 на 1,2 м. под предлог,че имала лира. „А това не е вярно и в „Топлофикация“ казаха, че в този блок няма лири, а само градостроителни тръби“, сочи жената.

Решена е да извади документ от общинските архиви за измислената лира. „Ще отида при тях и ще им говоря на техния език“, заканва се Георгиева. Иначе натрупаните 2500 лева само главница нямало как да се изчистят.

ВИЖ ВИДЕО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *