Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Заместникът на министър Плевнелиев, Йордан Татарски бил шеф на мафиотската ВИС

Йордан Татарски

Йордан Татарски

Йордан Татарски, който наскоро беше разкаран от поста – шеф на политическия кабинет на министър Росен Плевнелиев, е бил тясно свързан със застрахователния бизнес на някогашната групировка ВИС. Разбира се, той не е бил въоръжен с бухалка, а е бил с „бяла якичка“, заемал е високи постове, които изискват добра икономическа подготовка.
Сред бившите съдружници на днешния високопоставен чиновник е имало хора с колоритни прякори като Лисицата, Гуньо, Дебелия и пр.
През 94 г. е регистрирана фирма „Тива“ ООД. Йордан Татарски е собственик на половината дялове в нея чрез фирмата си „ТАТ“ ООД. Другата част от фирмата е на Иван Петков – Гуньо, Валентин Алексиев – Лисицата и Валери Тодоров – Дебелия. Тримата са видни висаджии във Враца.
Разстрелът на Лисицата е един от най-шокиращите през изминалите години. Той е убит през 96-та г. посред бял ден в София с откос от автомат „Калашников“. Убийството е пред училище „Марин Дринов“ докато в двора си играят деца. Лисицата пада жертва

Росен Плевнелиев

Росен Плевнелиев

във войната за надмощие в хазартния бизнес във Враца.
Другите двама съдружници на доскорошния шеф на политическия кабинет на Росен Плевнелиев са Дебелия и Гуньо, които днес са в списъка на незаконно забогателите. На Дебелия са запорирани имоти за над 1,8 млн. лв., а на Гуньо – за над 1 млн. лв.
Преди да стане дясна ръка на Росен Плевнелиев възпитаникът на Свищовския икономически институт Йордан Татарски е управител на скандалната компания „Планета Инс“. Тя е основана върху руините на ВИС-2 в далечната 97 г., когато държавата започна да разчиства подземните застрахователи. Компанията на братята Васил и Георги Илиеви не получава лиценз и тогава се появява „Планета Инс“. Създадена е за да легализира застрахователния бизнес на висаджии.
Йордан Татарски е член на съвета на директорите и изпълнителен директор на „Планета Инс“, показва справка във фирманите

Васил и Георги Илиеви

Васил и Георги Илиеви

регистри. Любопитното е, че още през следващата 98 г. Дирекцията за застрахователен надзор отнема лиценза на компанията.
Непосредствено след като ГЕРБ взима властта, Йордан Татарски е назначен за шеф на политическия кабинет на Росен Плевнелиев – пост, който предполага изключителна близост и доверие от страна на министъра. Татарски току-що е встъпил в длъжност и става известно, че е прибрал половин млн. хонорар за консултантски услуги. Получил парите като консултант на Консорциум „Симитли-2009“, който спечелил 48 млн. лв. за водния цикъл на града. Татарски грабнал хилядарките като технически консултант на консорциума.
В навечерието на президентските избори икономическият спец на мафиотската групировка ВИС и шеф на политическия кабинет на Росен Плевнелиев безшумно е отстранен от високия си пост. Така няма опасност някой да постави името на Плевнелиев до Гуньо, Дебелия и Лисицата, с които е имал бизнес неговият доверен човек Йордан Татарски.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Заместникът на министър Плевнелиев, Йордан Татарски бил шеф на мафиотската ВИС

  1. Moni Отговор

    18.08.2011 в 15:47

    Тоя мишок беше по времето на царя главен сектетар в същото министерство…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *