Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Зам.-кмет иска 100 000 евро за грешна цифра в документ

Възможно ли е сгрешена цифра в документ на кадастъра, издаден от община в София, да се оправи срещу подкуп от 100 000 евро? Може, стига да е гарантирано от ГЕРБ и изпълнено от комбинатор от ранга на неостаряващия литературен герой Остап Бендер.

Калин Янчев

Калин Янчев

За фрапиращия случай на откровен рекет ни алармира столичен бизнесмен, който вече 13 години се върти в омагьосания кръг на безогледна корупция в община „Възраждане“. Оказа се публична тайна, че районът, в който живеят 50 хиляди софиянци, от години е взет буквално под аренда от шайка корумпирани чиновници, назначени от ГЕРБ.

Дуетът Калин Янчев - Ева Сеизова (вдясно) стои зад безброй далавери, категорични са нашите източници

Дуетът Калин Янчев – Ева Сеизова (вдясно) стои зад безброй далавери, категорични са нашите източници

Журналисти разполагат и със скандални документи за манипулирани обществени поръчки, доказващи зверска корупция и източването на милиони левове от хазната чрез близки до ГЕРБ фирми. Документацията е предадена в МВР, прокуратурата и ДАНС. Престъпността на „белите якички“ буквално съсипва общината, категорични са нашите източници. Явор Костов е една от многото жертви на кметската мафия в централната столична община. Той е категоричен, че зад цялата шашма с имотни далавери стои бившият юрисконсулт на общината и настоящ зам.-кмет Калин Милчев Янчев. Комбинатор, който може да научи на трикове самия Остап Бендер.

Като управленец на една ръка от кацата с мед той демонстрира финансова стабилност, на която могат да завидят дори мастити бизнесмени.

Апартаментът с подземен гараж на зам.-кмета е в кооперация в кв. „Хаджи Димитър"

Апартаментът с подземен гараж на зам.-кмета е в кооперация в кв. „Хаджи Димитър“

Чисто ново БМВ за150 хил. лева и просторно жилище с гараж в кв. „Хаджи Димитър“ за 300 бона са придобивките „на светло“. Със заплата от около 1000 лева. Твърди се, че в сянката остават няколко апартамента, които той е взел от общината като крайно нуждаещ се.

Единият бил на централния бул. „Христо Ботев“, но не се води на негово име. Отделно столичният Остап Бендер от Видин строял друго жилище в кв. „Слатина“ – все с мръсни пари.

„Какво точно притежава лично и чрез подставени лица зам.-кметът Калин Янчев, да каже прокуратурата“, отсече пред журналисти Явор Костов. Пресметливият управник върви по вече отъпканата пътека да вписва недвижими и движими глезотийки на подставени хора. Скъпарският „хулиган на аутобана“ ХЗ например се води на името на фирмата му „Мобистер“, проверявана за конфликт на интереси от „калинката“ (Филип Златанов – Фифи Тефтерчето. Апартаментът пък се оказа притежание на майка му – повече от скромна продавачка на вестници. Изскочиха и данни, че Янчев вече е горд собственик и на имот на морето, което вече проверяваме.

Ето така изглежда „ремонтираната" със 100 бона спортна площадка в жк „Сердика"

Ето така изглежда „ремонтираната“ със 100 бона спортна площадка в жк „Сердика“

В корупционната сага, която била под чадъра на кмета Бойко Борисов и е добре да бъде изучавана в учебниците по криминалистика, има по щипка от всичко – приятелство със силните на деня, прокурорски чадър, от който топ обвинителите на София са изпаднали в потрес, връзки с високите етажи на Теми да, дори люоовна драма, която да подсили сюжета с чисто човешки мотиви. Всичко започва през далечната 2000 г., когато 28-годишният тогава Калин започва като юрисконсулт в общината. Според ужилените бизнесмени той веднага се сдушва със скандалната Ева Сеизова, която успява да се задържи 3 мандата като районен кмет. Дуетът е повече от успешен – приписват му се стотици далавери на гърба на общината, заради което и двамата са обект на няколко досъдебни производства.

Калин Янчев се кефи на ново БМВ ХЗ за 150 бона

Калин Янчев се кефи на ново БМВ ХЗ за 150 бона

Нашата информация сочи, че в момента Калин Янчев е главно действащо лице в поне три разследвания, по които все още се работи – ДП №7748/2006 на Софийска градска прокуратура (СГП), №133/2010 ПО описа на ГД „Криминална полиция“ – МВР и №182/2013 по описа на Следствения отдел към СГП. Но Янчев продължава да е на работа, въпреки че именно като юрисконсулт в общината той е поискал 100 хиляди евро подкуп, за да поправи една сгрешена от него цифра в кадастъра. Документът е предназначен за областната администрация и касае негов имот. Заради сгрешения номер теренът се актува като държавен с акт №06570 от 2008 г. и веднага след това Сеизова – Янчев го дават под наем на фирма „Симона Партнърс“ ООД на Георги Нинов.

„На 24 март 2009 г. тогавашната кметица Ева Сеизова и Калин Янчев ме извикаха в кабинета си и ме предупредиха, че ако искам да поправят „грешката“ си и аз да влезна във владение на собствения си имот, трябва да дам 100 000 евро.

Другият предложен ми вариант бе да изтегля жалбата си лично до Бойко Борисов до 17 часа на същия ден, за да не се шуми повече по случая. Така ще могат да сложат ръка на терена, купен с непосилен банков заем,правата върху който са на моята фирма“, обясни схемата ужиленият столичанин.

Според него по този начин са изнудвани стотици бизнесмени, а подкупите за милиони са потънали в дуета Сеизова – Янчев и кръга от приближени лица. „Тия стават само да управляват количката за мръсно бельо в затвора, не централна столична община“, ядосва се Костов. Рекетираният софиянец призна, че за измамите на Калин Янчев е сезирал всички възможни институции – столичния кмет преди и сега – Бойко Борисов и Йорданка фандъкова, Столичния общински съвет, МВР, прокуратурата, парламента дори.

„Бившият шеф на СГП Николай Кокинов остана втрещен от случая. Разпореди спешна работа по досъдебното производство, което обаче на няколко пъти изчезва от МВР. Евгени Диков, който временно бе градски прокурор, също остана като гръмнат, когато в лична среща му разкрих престъпната схема“, ясен бе бизнесменът. След 5 години нищо-не-правене наблюдаващият прокурор Иван Аврамов от СГП просто си дава самоотвод. Без да е разпитал нито един от замесените в изнудването.

 

350 бона се изпариха при златни ремонти

350 000 лева са се изпарили без следа само покрай златни ремонти, предприети от кметицата Ева Сеизова и контролирани от юрисконсулта тогава Калин Янчев. Далаверките стават в рамките на една календарна година от дългото им царстване в община „Възраждане“. Точната сума е 345 118 лева, пресмятат според наличните документи нашите информатори.

Става дума за реновиране на забавачки, детска площадка, пазар и училище в район „Възраждане“, работата по които е възложена на подходящата приятелска фирма. Тези врътки са само част от престъпленията, които все още могат да бъдат проследени документално, отсякоха препатилите столичани. Проверка през 2009 г. установила, че първата черна дупка се оказва спортна площадка в жк „Сердика“, която година по-рано глътнала с охота 93 892 лв.

От предвидените за проекта 100 хил. лв. реално вложени се оказват едва 6108 лева, огромният остатък липсва, фирмата изпълнител е софийската „Метис 99″ ЕООД, собственост на Русанка Ангелова Георгиева. В зеленчуковия пазар „Димитър Петков“ пък потънали към незнайна банкова сметка 210 хил. лева от отпуснатите уж за ремонт 249 991,52 лв. Тук изпълнител е фирмата „Денис груп“ на кипъреца Ксениос Теадулу. Одитът установил, че от декларирайите 250 бона реално похарчени в мнимия ремонт са 39 794 лв., царското ресто отново изчезва.

Последните 40 990 лева са присвоени под масата покрай ремонт на 81-ва детска градина „Лилия“ на ул. „Одрин“ 62, на няколкостотин метра от общинското кметство. Тук отново се е развихрила любимата фирма „Метис 99″, която уж маха метални решетки, поставя первази и фаянсови плочки за 119 928 лева. Реално обаче влага 78 937, остатъкът се стопява. Проверяващите обаче вкарват вълк в кошарата с агънца – официалните документи от одита се предават на кметицата Ева Сеизова и дотук. Всичко е спряно, наказани няма.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *