Заложните къщи мамят с цените на техника и злато

2
Заложните къщи мамят закъсалите

Заложните къщи правят луди пари от недоимъка на българина. По време на криза търгашите в цялата страна дерат кожите на и без друго закъсалите финансово хора, които от няма и къде прибягват до техните услуги. Въпреки високите лихви, които обвързват хората в заложните къщи и мизерните пари, които получават за телефоните, лаптопите, ръчните си  часовници или бижута закъсалите с парите българи и висящи кредити се принуждават да се възползват от услугите им, защото само там ще получат бързи макар и мизерни парични средства без излишни въпроси.

Заложните къщи вземат златните накити на безценица

Наглостта на собствениците на заложните къщи обаче вече минава всички граници, алармират потърпевши. Далавераджиите от заложните къщи предлагали само 1/3 от стойността на скъпите плазми и хладилници. Същото се отнася и до  златните накити, които в заложните къщи масово вземат с 30 на 100 по – евтино отколкото е реалната им стойност за грам в златарските ателиета и бижутерските магазини.

От заложните къщи пък най – нагло коментираха, че по време на криза всеки се оправя както може и да те вземат вещите на хората на много по – ниска от реалната им стойност срещу висока лихва, но никой друг не би им взел толкова бързо нещата  и услужил в трудно положение. Собствениците на оборотните дюкянчета коментираха още, че освен това трябва да се има предвид факта, че те вземат и много порцелнови прибори и други дрънкулки, които макар и на безценица никой друг не би оценил.

Наглостта на заложните къщи няма граници!  ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

2 КОМЕНТАРИ

  1. Абсолютно не съм съгласен с написаното в статията. Посочените 30 % от цената на техника и златни бижута не отговаря на истината. Когато една техника излезе от магазина, тя вече е на по-ниска цена. След 6 месеца или година употреба тя се е амортизирал в някаква степен, цената и може да е паднала и с 50% в сравнение с тази на която е купена. Същото е и с телефони, и с лаптопи и т.н. Та колко струва две годшен плазмен телевизор купуван преди две години за 2000 лева? В момента се намиар за 699. Като му се предложат на клиента 300 тоя се възмущава че е дал 2000. Да, но в момента го има за 700. Същото е и със златото. В статията се сочи, че било много по-ниско от цената на златото в златарските ателиета. Ами идете и се опитайте да го продадете там и ще установите, че заложните къщи дават много по-добри цени. А че родните златари тотално са се оляли с надценките това е друга тема. Автора е забравил да спомене че 95 % от златото в Бг е внос от Турция и в ателиетата се продава със 100 % надценка. Това е при продажба. А когато го изкупуват го изкупуват по цени с минимален марж под борсовата. Така че хайде да не пишем излишни глупости по темата заложни къщи. ;)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *